Corona (COVID-19)

Wat is verzekerd?

U wilt vakantieplannen maken. Wij willen graag dat u met een goed gevoel op reis gaat. Heeft u vragen over het coronavirus en uw reis- en annuleringsverzekering? Op deze pagina leest u alles wat u moet weten.
Fotostel met koffers

Ben ik verzekerd als ik niet ben gevaccineerd?

Voor uw verzekering maakt het niet uit of u wel of geen vaccinatie heeft.

Ik mag een gebied niet in omdat ik niet gevaccineerd ben. Is annulering van de reis verzekerd?

Dit is alleen verzekerd als u op advies van uw arts geen vaccinatie krijgt en deze vaccinatie door het gebied waar u naartoe reist verplicht gesteld is. En u kon dit niet weten.

Een dierbare van mij is besmet met corona en daardoor ernstig ziek geworden, kan ik eerder terugkomen van mijn reis?

Als een dierbare het coronavirus heeft en daardoor ernstig ziek is geworden, dan bent u verzekerd voor de extra kosten die u maakt om eerder terug te komen van uw bestemming.

Ik moet bij aankomst op mijn reisbestemming verplicht een negatieve coronatest kunnen laten zien. Zijn de kosten voor de verplichte negatieve coronatest dan verzekerd?

De verplichting om een negatieve coronatest te kunnen laten zien is een maatregel van de overheid van uw reisbestemming. Dit is geen verzekerde gebeurtenis. Deze kosten worden niet vergoed. Een test wordt ook niet vergoed op de dekking Medische kosten op reis.

Ik moet op mijn reisbestemming verplicht in quarantaine en wil daarom niet gaan. Is annulering van mijn reis verzekerd?

Nee, dat is geen verzekerde gebeurtenis.

Op mijn reisbestemming gelden allerlei coronamaatregelen (winkels en zwembaden zijn bijvoorbeeld dicht) waardoor ik niet wil gaan. Is annulering van mijn reis verzekerd?

Nee, dat is geen verzekerde gebeurtenis.

Ik mag een gebied niet in omdat ik niet gevaccineerd ben, mijn vaccinatie te lang geleden is of het merk vaccin niet wordt geaccepteerd. Is annulering van de reis verzekerd?

Dit is alleen verzekerd als u op advies van uw arts geen vaccinatie krijgt en deze vaccinatie door het gebied waar u naartoe reist verplicht gesteld is. En u dit niet kon weten.

Is annulering van een reis naar het buitenland verzekerd als ik door verplichte quarantaine en/of inreisbeperkingen niet kan of wil gaan?

Nee, dat is geen verzekerde gebeurtenis. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisatie. Mogelijk kunnen zij u hierbij helpen.

Ik kan niet reizen door een positieve PCR test. Is annulering van de reis verzekerd?

Was de uitslag van uw PCR test positief nadat u de reis boekte? Dan bent u verzekerd op uw Annuleringsverzekering. Boekte u de reis op het moment dat u corona had? Of nadat u genezen was maar de PCR test nog wel een positieve uitslag gaf? Dan bent u niet verzekerd met uw Annuleringsverzekering.

Bent u genezen van het coronavirus maar blijft uw PCR testuitslag positief? Mogelijk gelden er uitzonderingen voor u, zodat u toch op reis kunt. U leest meer over de voorwaarden op de website van de rijksoverheid en/of reisorganisatie.

Het bovenstaande geldt ook als uw eigen PCR testuitslag negatief is, maar een meeverzekerd en meereizend gezinslid een positieve PCR testuitslag heeft gekregen.

Een positieve antigeentest is gelijk aan een positieve PCR-test

Dit geldt alleen voor een antigeentest die is afgenomen door de GGD of door een commerciële instelling erkend door de GGD en/of RIVM (overheid). Dit geldt niet voor een antigeen-zelftest, zoals die te koop is in de winkel.

Heeft u nog geen annuleringsverzekering en wilt u deze afsluiten?

De uitbraak van het coronavirus is een wereldwijd probleem. Daardoor is het coronavirus geen onzekere gebeurtenis meer. En bent u niet verzekerd voor annulering omdat uw vakantieland sluit door corona, annulering omdat uw land door corona kleurcode oranje of rood krijgt, of annulering door het weigeren of intrekken van een visum of vergelijkbaar document door corona.

Ik ben (waarschijnlijk) besmet met het coronavirus en kan hierdoor over een korte tijd niet op reis. Is annulering van de reis verzekerd?

Het annuleren van uw reis is alleen verzekerd als u ziek bent en u daarom niet kunt reizen. Hiervoor heeft u een doktersverklaring of een positieve PCR test nodig.

Ik of een reisgenoot krijgt vlak voor vertrek corona. Is annulering van mijn reis verzekerd?

Als u of een reisgenoot vlak voor vertrek corona krijgt, kan annulering van uw reis verzekerd zijn:

 • Is uw reisgenoot een medeverzekerde op de polis? Dan is annulering van de reis verzekerd.
 • Reist u samen met een persoon heen en terug en wordt u nu alleenreizend? Dan is dit verzekerd op uw annuleringsverzekering. Uw reisgenoot moet dan wel een eigen annuleringsverzekering hebben waarop de gebeurtenis verzekerd is. Heeft uw reisgenoot deze verzekering niet? Dan bent u ook niet verzekerd.

In alle gevallen vragen wij een positieve PCR-test of een doktersverklaring.

Waarom kan ik alleen een claim indienen voor reizen die binnen 14 dagen (zouden) plaatsvinden?

U kunt pas gebruikmaken van de Annuleringsverzekering als u schade heeft gehad. Dit weet u pas vlak voor vertrek. Verder van tevoren is het nog te onzeker hoe de situatie zich ontwikkelt in een bepaald land. Daarom beoordelen we op dit moment alleen reizen met een vertrekdatum binnen 14 dagen.

Ik heb een reis met overnachting in Nederland geboekt, kan ik die annuleren?

Dat kan als het om een verzekerde gebeurtenis gaat. Bijvoorbeeld als u ziek bent en daardoor niet kunt reizen. Hiervoor heeft u een doktersverklaring of een positieve PCR test nodig.

Ik krijg niet de volledige reissom terug, ik ontvang geen voucher en ik mag de reis niet omboeken. Wat nu?

Neem dan contact met ons op. We kunnen uw melding alleen in behandeling nemen als er wordt voldaan aan deze 6 punten:

 • U boekte de reis vóór 17 maart 2020 en had toen al een Doorlopende Annuleringsverzekering;
 • U zou binnen 14 dagen vertrekken;
 • Het is duidelijk dat uw reis niet door kan gaan door een kleurcode oranje of rood voor dat gebied;
 • U heeft een verklaring van uw reisorganisatie, verhuurder of vervoersmaatschappij. In deze verklaring staat wat zij wel en niet vergoeden;
 • Op het moment dat u de reis boekte gold er nog geen kleurcode oranje of rood voor uw bestemming;
 • Als het gaat om een zakenreis, heeft u de aanvullende module Zakenreis binnen uw Annuleringsverzekering.

Ik heb mijn reis eerder al omgeboekt, en nu geldt er wéér kleurcode oranje of rood. Wat nu?

Neem eerst contact op met uw reisorganisatie of vervoersmaatschappij. Zij moeten u een oplossing aanbieden als voor uw bestemming kleurcode oranje of rood geldt door het coronavirus.

Wat voor effect heeft de kleurcode die het ECDC (het Europese RIVM) Nederland geeft op mijn reis- en annuleringsverzekering?

Deze kleurcode heeft geen invloed op uw reis- en annuleringsverzekering. De polisvoorwaarden blijven ongewijzigd van kracht. Dat wil zeggen dat de dekking wordt bepaald door de kleurcode afgegeven door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in combinatie met de geldende polisvoorwaarden. Je vakantieland zal mogelijk wel meer eisen gaan stellen aan reizigers uit Nederland. Houd de website wijsopreis.nl goed in de gaten om te zien welke reisbeperkingen bij jouw bestemming gelden.

Ben ik verzekerd als ik op reis ga naar een gebied met kleurcode oranje?

Voor de Reisverzekering geldt:

Ja, schade in oranje gebied is verzekerd. Dit geldt ook voor de extra reis- en verblijfskosten die u moet maken als u positief test op corona en hierdoor niet op de oorspronkelijke datum kan terugreizen. 

Ben ik verzekerd als ik op reis ga naar een land met kleurcode rood?

De overheid raadt alle soorten reizen naar gebieden met kleurcode rood af. Gaat u naar een land met kleurcode rood, dan bent u niet verzekerd.

Handig: bewaar bovenstaande informatie op uw computer of telefoon. Zo heeft u de informatie altijd bij de hand.

Ik annuleer mijn reis voor vertrek. Op dat moment geldt kleurcode geel. Later blijkt de kleurcode te zijn veranderd naar kleurcode oranje. Is mijn annulering dan verzekerd?

Nee, uw annuleringskosten zijn niet verzekerd. Op het moment dat u de reis annuleerde was er geen sprake van een verzekerde gebeurtenis. U annuleerde de reis vanwege kleurcode geel.

Op het moment dat ik de reis boek geldt er een reisadvies met kleurcode geel of groen. Ben ik verzekerd voor annulering als de kleurcode verandert naar oranje of rood?

Had u al een Annuleringsverzekering vóór 17 maart 2020 en had u nog de voorwaarden met artikelnummer DRV-RV-03-201 toen u de reis boekte? Dan zijn de annuleringskosten verzekerd met de Annuleringsverzekering als er een kleurcode geel of groen gold op het moment dat u de reis boekte. En als de reisorganisatie of vervoersmaatschappij niets voor u doet.

Heeft u nog geen annuleringsverzekering en wilt u deze afsluiten? De uitbraak van het coronavirus is een wereldwijd probleem geworden. Daardoor is het coronavirus geen onzekere gebeurtenis meer. Voor verzekeringsaanvragen vanaf 17 maart 2020 is er daarom geen dekking meer voor annulering vanwege het coronavirus.

Klopt het dat Nederland geen vakantiegangers repatrieert?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken repatrieert inderdaad geen vakantiegangers. Wij raden u aan het reisadvies te controleren voor en tijdens uw reis. Wordt de kleurcode aangepast tijdens uw reis? Dan wordt geadviseerd naar huis te gaan. U blijft wel verzekerd tot het einde van uw geplande vakantie. De kosten om terug naar huis te gaan zijn niet verzekerd. De eventuele extra reis- of verblijfkosten worden niet vergoed.

Ik ga op zakenreis naar een land met kleurcode oranje of rood. Ben ik verzekerd?

Voor een zakenreis gelden alle punten in dit artikel, maar alleen met de aanvullende module Zakenreis. Heeft u een zakelijke zakenreisverzekering? Lees dan de veel gestelde vragen op de zakelijke verzekeringspagina over het coronavirus.

Ben ik verzekerd als ik al in een land ben en de kleurcode wordt daar oranje of rood?

Als de kleurcode oranje wordt, blijft u verzekerd tot het einde van uw geplande vakantie. We gaan ervanuit dat u zelf ter plekke het beste kunt inschatten of eerder naar huis gaan noodzakelijk is. Loopt u het coronavirus op tijdens uw vakantie, dan bieden wij dekking volgens de module(s) die u bij ons verzekerd heeft. Verandert de kleurcode van het gebied in rood? Dan moet u wel zo snel mogelijk vertrekken om verzekerd te blijven. De eventuele extra kosten die u moet maken als u eerder naar huis gaat zijn niet verzekerd. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zal geen toeristen repatriëren.

Voor de Annuleringsverzekering geldt:

Bent u in een gebied waar op dat moment een kleurcode oranje of rood wordt afgegeven om een andere reden dan vanwege corona? Dat is een geldige reden om uw reis verzekerd af te breken. Als het land oranje of rood wordt door corona dan is dat sinds 17 maart 2020 geen geldige reden meer. Boekte u de reis vóór 17 maart 2020 en had u toen al een Doorlopende Annuleringsverzekering? Dan is annulering van de reis verzekerd. Boekte u de reis na 17 maart 2020? Dan is annulering dus niet verzekerd. U bent nog wel verzekerd voor andere oorzaken, zoals het overlijden van een dierbare. 

Waar vind ik de laatste informatie over reisadviezen?

 Of u naar een land reist met kleurcode oranje of rood, is uw eigen verantwoordelijkheid.

Naar welk land u ook gaat, u kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Waar vind ik meer informatie over de coronamaatregelen in andere landen?

Veel landen nemen maatregelen om COVID-19 tegen te gaan. Op de website van Nederland wereldwijd leest u per land de veelgestelde vragen over de coronamaatregelen.

Hoe kan ik me goed voorbereiden op mijn vakantie?

Als u van plan bent om op reis te gaan, check dan altijd van tevoren het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Dan weet u of u naar het land kunt reizen en wat de situatie daar is. Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken krijgt u reisadviezen over uw reis. Ook tijdens uw reis. U kunt u ook aanmelden voor de 24/7 Informatieservice van Buitenlandse Zaken. Zo weet u direct of er veranderingen zijn in de veiligheidssituatie in uw vakantieland.

Daarnaast is het verstandig om goed te weten waar u wel en niet voor verzekerd bent. En het is goed om te weten welke voorwaarden van toepassing zijn in de overeenkomst die u heeft met uw reisaanbieder. Tot wanneer mag u kosteloos annuleren bijvoorbeeld?

Kan ik een reis boeken?

Sinds 15 mei 2021 krijgen landen waar weinig besmettingen zijn weer kleurcode groen of geel. Dat betekent dat de overheid niet langer afraadt naar het land op vakantie te gaan. Of u een reis boekt is uw eigen verantwoordelijkheid. Naar welk land u ook gaat, u kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten. Hoe het qua verzekering zit leest u in deze meest gestelde vragen. Tip: kijk in ieder geval goed naar de annuleringsvoorwaarden van de reisaanbieder.

Er worden op dit moment reizen aangeboden naar landen met kleurcode oranje of rood. Ben ik verzekerd als ik deze reis boek?

Dat hangt af van de kleurcode op het moment dat u vertrekt. Is de kleurcode op dat moment groen, geel of oranje? Dan bent u verzekerd via uw Reisverzekering.

Heeft uw reisbestemming als u vertrekt de kleurcode rood?
Dan bent u niet verzekerd. Ook niet voor schade die niet gerelateerd is aan corona.

Handig: bewaar bovenstaande informatie op uw computer of telefoon. Zo heeft u de informatie altijd bij de hand.

U kunt alleen gebruik maken van uw Annuleringsverzekering als u de betreffende reis boekte vóór 17 maart 2020 en toen al een Doorlopende Annuleringsverzekering had. Gold er kleurcode rood toen u boekte? Dan bent u niet verzekerd voor annulering via uw Annuleringsverzekering als het land nog steeds rood is in de periode dat u op vakantie zou gaan. U bent nog wel verzekerd voor andere oorzaken, zoals het overlijden van een dierbare.

Moet ik wachten met het boeken van een reis tot mijn vakantieland geen kleurcode oranje of rood meer heeft?

Of u naar een land reist met kleurcode oranje of rood, is uw eigen verantwoordelijkheid. Bekijk voor u op reis gaat altijd de adviezen van de overheid.

Heeft uw reisbestemming als u vertrekt de kleurcode oranje vanwege de coronasituatie?
Dan bent u verzekerd. Ook als u corona krijgt en daardoor extra reis- en verblijfskosten moet maken. Heeft u de dekking Medische kosten op reis bij uw Reisverzekering afgesloten? Dan zijn ook de medische kosten die met corona te maken hebben verzekerd.

Heeft uw reisbestemming als u vertrekt de kleurcode rood?
Dan bent u niet verzekerd. Ook niet voor schade die niet gerelateerd is aan corona.

Wat als mijn geboekte reis uiteindelijk niet door kan gaan vanwege corona in het gebied waar ik naartoe wil gaan?

Bij het boeken van een reis heeft u in eerste instantie een contract met uw reisorganisatie of vervoersmaatschappij. Als zij een reis vanwege Corona annuleren, dan moeten zij u een oplossing aanbieden. Let dus goed op onder welke voorwaarden u een reis boekt. Op basis daarvan kunt u zelf een beslissing nemen.

Als ik op reis corona krijg, kan ik dan naar Nederland om behandeld te worden?

Dit hangt van uw (medische) situatie af. Eventueel vervoer terug naar Nederland gaat altijd in overleg met onze alarmcentrale. Voorwaarde is dat u in een gebied bent dat kleurcode groen, geel of oranje heeft. 

Als ik op reis corona krijg en langer moet blijven, zijn deze kosten dan verzekerd?

Ja, extra reis- en verblijfkosten voor u en eventuele meeverzekerde reisgenoten zijn verzekerd met onze Reisverzekering. Voorwaarde is dat u in een gebied bent dat kleurcode groen, geel of oranje heeft.

Met uw Doorlopende Annuleringsverzekering krijgt u een vergoeding voor de misgelopen vakantiedagen als u vanwege corona minimaal 8 uur in een ziekenhuis bent opgenomen.

Ik heb in het buitenland medische kosten gemaakt omdat ik besmet ben met corona. Wat wordt vergoed?

De medische kosten zijn verzekerd op uw Zorgverzekering. Heeft u medische kosten die uw zorgverzekering niet betaalt? Mogelijk zijn deze kosten dan verzekerd op uw Reisverzekering als u de aanvullende dekking Medische kosten op reis heeft. Voorwaarde is dat u in een gebied bent dat kleurcode groen, geel of oranje heeft. 

Let op: Moet u medische kosten maken? Neem dan altijd tijdens de reis contact op met uw zorgverzekeraar of met onze alarmcentrale Eurocross. Zo zijn er achteraf nooit onzekerheden over de vergoeding van kosten.

Ik moet tijdens mijn vakantie in quarantaine. Krijg ik de extra kosten vergoed?

Bent u op reis in een gebied met kleurcode groen, geel of oranje? Dan verzekert onze Reisverzekering de extra reis- en verblijfkosten voor u en eventuele meeverzekerde reisgenoten. De dekking Medische kosten op reis vergoedt alle extra medische kosten die u maakt boven het Nederlandse tarief. De kosten tot het Nederlandse tarief worden vergoed door uw zorgverzekering.

De misgelopen vakantiedagen krijgt u alleen vergoed als u vanwege corona minimaal 8 uur in een ziekenhuis bent opgenomen.

Ik zit door het coronavirus in quarantaine in het buitenland. Wat regel ik met mijn werkgever?

Zit u tijdens uw vakantie in quarantaine? Lees hier hoe u zaken zoals vakantiedagen en salaris goed regelt met uw werkgever.

Ik moet bij aankomst op mijn reisbestemming verplicht een negatieve coronatest kunnen laten zien. Zijn de kosten voor de verplichte negatieve coronatest dan verzekerd?

De verplichting om een negatieve coronatest te kunnen laten zien is een maatregel van de overheid van uw reisbestemming. Dit is geen verzekerde gebeurtenis. Deze kosten worden niet vergoed. Een test wordt ook niet vergoed via de dekking Medische kosten op reis.

Voor de Annuleringsverzekering geldt:

Bent u in een gebied waar op dat moment een kleurcode oranje of rood wordt afgegeven? Dat is een geldige reden om uw reis verzekerd af te breken. Als het land oranje of rood wordt door corona dan is dat sinds 17 maart 2020 geen geldige reden meer. Boekte u de reis vóór 17 maart 2020 en had u toen al een Doorlopende Annuleringsverzekering? Dan is annulering van de reis verzekerd. Boekte u de reis na 17 maart 2020? Dan is annulering dus niet verzekerd. U bent nog wel verzekerd voor andere oorzaken, zoals het overlijden van een dierbare.

Geldt mijn Annuleringsverzekering ook in Nederland?

Ja, uw Annuleringsverzekering is geldig voor alle reizen. Ook voor uw reizen in Nederland. Kijk in de voorwaarden welke specifieke situaties verzekerd zijn.

Kan ik mijn reis in Nederland annuleren als ik corona krijg en daardoor niet kan reizen?

Als u of een verzekerde reisgenoot corona krijgt en niet meer kan reizen, dan bent u verzekerd met de Annuleringsverzekering tot het door u gekozen verzekerde bedrag.
Dit geldt ook als een persoon om wie u erg veel geeft zo ernstig ziek wordt dat de kans groot is dat deze binnenkort overlijdt en u daardoor niet op reis kunt.

Wat als ik mijn reis in Nederland eerder moet afbreken doordat ik of een reisgenoot ernstig ziek wordt?

Neem altijd eerst contact op met onze alarmcentrale Eurocross (055) 579 7979. Zij kunnen u het beste helpen. Als u of een reisgenoot ernstig ziek wordt tijdens uw vakantie dan worden de extra kosten die u maakt om terug naar huis te komen vergoed. Reist u samen met een persoon heen en terug en wordt u nu alleenreizend? Dan is dit verzekerd op uw annuleringsverzekering. Uw reisgenoot moet dan wel een eigen annuleringsverzekering hebben waarop de gebeurtenis verzekerd is. Heeft uw reisgenoot deze verzekering niet? Dan bent u ook niet verzekerd. Heeft u ook een Annuleringsverzekering afgesloten bij de Doorlopende Reisverzekering? Dan krijgt u ook een compensatie voor de misgelopen vakantiedagen als u vanwege corona minimaal 8 uur in een ziekenhuis bent opgenomen.  

Mijn reis in Nederland kan niet doorgaan omdat ik met mijn reisgezelschap de maximaal toegestane groepsgrootte overschrijdt. Is dit verzekerd?

Nee, u bent hiervoor niet verzekerd met uw annuleringsverzekering.

Welke reizen zijn noodzakelijk en welke niet?

Dat is niet altijd even gemakkelijk te zeggen. Het belangrijkste is dat een reis niet noodzakelijk is als u de reis alleen voor uw plezier maakt. Een reis is wel noodzakelijk als u bijvoorbeeld:

 • een familielid of goede vriend(in) bezoekt die onverwacht ernstig ziek of gewond is en waarvan de kans bestaat dat hij of zij binnenkort overlijdt;
 • naar een begrafenis of crematie van een familielid of goede vriend(in) gaat;
 • tijdelijk in het buitenland gaat studeren in het kader van een voltijdstudie.

Wat als ik op reis moet voor een begrafenis? Of een andere noodzakelijke reis moet maken?

U bent altijd verzekerd als u een noodzakelijke reis maakt naar een land dat kleurcode oranje heeft. U bent niet verzekerd als u naar een gebied reist met kleurcode rood. Er bestaat geen overzicht van wat een noodzakelijke reis is en wat niet. Het belangrijkste is dat u de reis niet alleen voor uw plezier maakt. Er is sprake van een noodzakelijke reis als u bijvoorbeeld:

 • een familielid of goede vriend(in) bezoekt die onverwacht ernstig ziek of gewond is en waarvan de kans bestaat dat hij of zij binnenkort overlijdt
 • naar een begrafenis of crematie van een familielid of goede vriend(in) gaat
 • tijdelijk in het buitenland gaat studeren voor van een voltijdstudie

Is mijn auto verzekerd als ik met de auto op vakantie ga naar een land met kleurcode oranje of rood? En wat als ik daar een ongeluk krijg?

Voor uw Autoverzekering geldt:
U bent verzekerd in alle landen die op de groene kaart staan.

Ik ga met de auto op vakantie naar een land met kleurcode oranje. Geldt Pechhulp buitenland dan ook?

Heeft uw reisbestemming als u vertrekt de kleurcode oranje vanwege de coronasituatie? Dan bent u verzekerd. Ook als u corona krijgt en daardoor extra reis- en verblijfskosten moet maken. Heeft u de dekking Medische kosten op reis bij uw Reisverzekering afgesloten? Dan zijn ook de medische kosten die met corona te maken hebben verzekerd.

Mijn auto staat in het buitenland. Ik kan deze door corona niet ophalen. Wat nu?

Normaal gesproken mogen auto’s maximaal 180 dagen in het buitenland staan. Door het coronavirus kunnen veel mensen hun auto nu niet ophalen. Geldt dat ook voor u? Neem dan contact met ons op. Mogelijk verlengen we de periode dat uw auto in het buitenland mag staan.

Mijn geïmporteerde auto kan niet gekeurd worden door corona. Wat kan ik doen?

Als u over de grens een auto koopt, sluit u een kortlopende WA verzekering af op het chassisnummer. Die verzekering biedt 28 dagen dekking. Terug in Nederland krijgt uw auto een Nederlands kenteken bij een RDW-keuringsstation.

Heeft u schade door corona?

Meld uw schade online of via onze app. Komt u er toch niet uit? Bel ons dan: (055) 5798250. Kies in het keuzemenu voor optie 4. Onze medewerkers vertellen u of uw schade verzekerd is op uw Reis- of Annuleringsverzekering. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Heeft u geen schade, maar wilt u weten welke coronaschade wel of niet verzekerd is op uw Reis- of Annuleringsverzekering? Lees het antwoord op uw vraag in de meest gestelde vragen hierboven.