Uw Garantie­verzekering bij Centraal Beheer

We leggen u graag uit hoe het werkt

We kennen 2 soorten garantieverzekeringen: kapitaalverzekeringen en lijfrenteverzekeringen. Sinds 2013 verkopen wij geen garantieverzekeringen meer. Voor bestaande klanten loopt de verzekering gewoon door. Op deze plek kunt u informatie over uw Garantieverzekering vinden.
afbeelding garantieverzekering

Lijfrenteverzekering

Met een lijfrenteverzekering bouwt u een bedrag op voor een aanvulling op uw AOW of pensioen. Het opgebouwde bedrag komt vrij op de einddatum. Dan zijn er twee mogelijkheden:

Wat het best bij u past, is afhankelijk van uw wensen en situatie, het soort lijfrenteproduct dat u heeft en de belastingregels. U ontvangt 3 maanden voor de einddatum van uw verzekering een informatiepakket. Hierin staat wat úw persoonlijke keuzemogelijkheden zijn.

Kapitaalverzekering

Met de kapitaalverzekering bouwt u een bedrag op. Dit bedrag gebruikt u bijvoorbeeld voor de aflossing van een (deel van de) hypotheek of de studie van uw kind. De verzekering keert een vast bedrag uit op de einddatum. Heeft u een verzekering met dekking voor overlijdensrisico? Dan keert de verzekering ook uit als u overlijdt.

Is uw verzekering gekoppeld aan uw hypotheek (verpand)?

U heeft bij wijzigingen op een verpande verzekering ook altijd de toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. Uw hypotheekverstrekker krijgt op de einddatum het opgebouwde bedrag voor de (gedeeltelijke) aflossing van uw hypotheek.