Levensverzekering

Levensverzekering afsluiten

Wat is een levensverzekering?

We leven in een bijzondere tijd. De coronapandemie zet mensen aan het denken. Ook over het risico op overlijden. En de vraag of nabestaanden financieel verzorgd achterblijven. 

Bij Centraal Beheer heeft u al vanaf € 1,30 per maand een overlijdensrisicoverzekering. We verzekeren bijna iedereen. In onze voorwaarden hebben we ook geen uitsluiting voor een overlijden door het coronavirus. U sluit de verzekering makkelijk online af.

Met een levensverzekering verzekert u uw eigen leven. Of het leven van een ander. Overlijdt de persoon die u heeft verzekerd? Dan keert de levensverzekering uit. Dat kan een bedrag zijn. Maar ook het verzorgen van de uitvaart.

Verschillende levensverzekeringen

Een levensverzekering sluit u af om te zorgen dat uw nabestaanden kosten kunnen blijven betalen. Bijvoorbeeld voor studie, kinderopvang, huur of het aflossen van een hypotheek of schuld. Of voor een uitvaart. De bekendste levensverzekeringen zijn de overlijdens­risico­verzekering en de uitvaartverzekering. Er zijn nog veel meer soorten levensverzekeringen. Bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering, een pensioenverzekering of een spaar – of beleggingsverzekering. Bent u zelfstandig ondernemer? Ook dan is het handig om na te denken over een overlijdens­risico­verzekering voor zzp'ers.

Overlijdens­risico­verzekering

Wilt u dat uw nabestaanden een bedrag krijgen als u overlijdt? En dat uw nabestaanden zelf kunnen bepalen waar zij deze uitkering voor gebruiken? Dan kunt u een overlijdens­risico­verzekering afsluiten. Uw erfgenamen ontvangen een bedrag als u voor de einddatum van de overlijdens­risico­verzekering overlijdt.

In 3 stappen verzekerd

 1. Bereken uw premie en sluit onze Overlijdens­risico­verzekering online af. Wij hebben hiervoor een scan van 2 documenten nodig: van uw identiteitsbewijs en van een bankafschrift.
 2. U vult de gezondheids­verklaring veilig online in. U ontvangt van ons 2 sms’jes met inloggegevens. Na het invullen bent u direct verzekerd met de voorlopige dekking.
 3. De verzekering start als we u medisch goedkeuren. U ontvangt de polis.
Bekijk onze overlijdensrisicoverzekering

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering waarmee u zich verzekert van een goed verzorgde uitvaart. U kunt een bedrag verzekeren. Dan kunnen uw nabestaanden uw uitvaart betalen. Maar u kunt ook kiezen voor uitkeren in natura. Dan regelt een uitvaartverzorger de uitvaart. Deze verzekering keert altijd uit als u overlijdt. Voor een uitvaartverzekering kunt u bijvoorbeeld terecht bij Monuta.

De verschillen tussen een uitvaart­verzekering en overlijdens­risico­verzekering

Dit zijn de verschillen.

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdens­risico­verzekering

 • Keert uit als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering.
 • Verzekerd bedrag naar keuze tussen € 10.000 en € 2.000.000.
 • Nabestaanden bepalen waar ze het geld aan besteden.
 • Geen waardeopbouw in verzekering.
Bereken uw premie
Uitvaartverzekering Monuta

Uitvaart­verzekering

 • Keert uit als u overlijdt, het is een levenslange verzekering.
 • Verzekerd bedrag maximaal € 15.000.
 • Nabestaanden gebruiken het geld voor uw uitvaart.
 • Waardeopbouw in verzekering.
Bereken uw premie

Een overlijdens­risico­verzekering kunt u ook gebruiken voor uw uitvaart

U kunt met een overlijdens­risico­verzekering ook een bedrag laten uitkeren dat uw nabestaanden kunnen gebruiken voor uw uitvaart. Dan betaalt u meestal minder premie dan voor een uitvaart­verzekering. Maar als u na de looptijd van de verzekering overlijdt, is er geen potje beschikbaar om uw uitvaart mee te regelen.

Hoeveel kost een levensverzekering?

De premie die u betaalt voor de levens­verzekering hangt af van een aantal zaken. Zo is het belangrijk wat u precies verzekert. Een bedrag? Of een uitvaart? En voor hoelang u de levens­verzekering afsluit. Ook de leeftijd en de gezondheid van de verzekerde bepalen de hoogte van de premie. U kunt al een overlijdens­risico­verzekering bij Centraal Beheer afsluiten vanaf een paar euro per maand. U ontvangt een lagere premie als u niet rookt.

Soms betaalt u belasting

Bij een levens­verzekering betaalt u soms erfbelasting over het uitgekeerde bedrag. Heeft u een uitvaart­verzekering of spaar­verzekering? Dan betaalt u soms ook belasting over het gespaarde bedrag.

Uw levensverzekering afsluiten bij een hypotheek

Veel mensen sluiten een levens­verzekering af bij hun hypotheek. De verzekering wordt gekoppeld aan de hypotheek. Dat noemen we verpanden. Als u overlijdt dan ontvangt uw hypotheek­verstrekker het verzekerde bedrag. Hiermee wordt een deel van uw hypotheek afgelost.

Laat uw nabestaande goed achter met de levens­verzekering van Centraal Beheer

De levensverzekering die u bij Centraal Beheer kunt afsluiten is de Overlijdens­risico­verzekering. Hiermee verzekert u al voor een paar euro per maand een bedrag voor uw nabestaanden.

Een adviseur kan u helpen bij de keuze van uw levens­verzekering

Weet u niet wat in uw situatie verstandig is? Vraag dan een adviseur om u te helpen. Hij kan met u in kaart brengen welke levensverzekering het beste bij u past.