Inspiratie en ervaringen

Zij gingen u voor

Hoeveel werk is het om een huis te isoleren? Maakt een warmtepomp veel geluid? En hoe bevallen de zonnepanelen? Bekijk de verhalen van mensen die hun huis hebben verduurzaamd. Ze vertellen wat er goed ging en wat fout. Ook experts geven tips over het verduurzamen van een huis.

Ervaringen en praktische tips

Ontdek hoe anderen hun woning verduurzaamd hebben. En krijg tips van experts over het verduurzamen van uw huis.

""
Tips

Uw huurhuis hittebestendig maken, 8 tips

""
Tips

Door ventileren energie besparen en gezonder wonen: 7 Tips

"meisje bij regenton"
Tips

Water besparen belangrijk? Onze 7 tips helpen u daarbij

Zonnepanelen op een appartementencomplex
Tips

Een appartement verduurzamen met een VvE

Interview

Een monument met energielabel G verduurzamen

De wind van voren in je eigen huiskamer? Evelien kan er over meepraten. Zij woont met haar man en 2 kinderen in een rijksmonument met energielabel G. Toen de gasprijzen stegen en dus ook de energierekening, was het duidelijk dat er iets moest gebeuren.

Interview

Duurzamer leven volgens de klimaatpsycholoog

Veel mensen willen graag duurzamer leven. Maar op de weg ernaartoe komen ze allerlei psychologische hobbels tegen. Klimaatpsycholoog Gerdien de Vries van de TU Delft (her)kent deze als geen ander. Tussen duurzame droom en daad staat volgens haar vaak gedoe. Ontdek haar tips en word ook een groene doener.

Tips

Zonnepanelen: tips van de expert

Interview

Ervaring: zonnepanelen en isolatie

Tips

Slimme watertips: van regenton tot groen dak

Tips

Onderhoudsvriendelijke tuin

Ziet u het al voor zich? Een groene tuin waar u na een drukke dag ontspant met uw favoriete drankje. En waar u geniet van de bloemen en de zoemende bijtjes om u heen. Zonder steeds de schoffel en hark te pakken. Hoe onderhoudsvriendelijker uw tuin, hoe meer tijd u heeft om ervan te genieten. Tuinexpert Jurgen Smit weet wel hoe u zorgt voor een groene, onderhoudsvriendelijke tuin. Zo kan iedereen groene vingers krijgen. Bekijk zijn tips over goede grond, de juiste planten en lui tuinieren.