Geldzaken
Geldzaken

3 tips om te starten met beleggen

U heeft de knoop doorgehakt: u begint met beleggen. Misschien heeft u al een plan van aanpak, maar misschien ook niet. Hier 3 handige tips voor als u begint met beleggen.

  • 14 jul 2017
  • 2 minuten
  • 0

Bereken de financiële buffer die u nodig heeft

Het is verstandig om altijd wat geld achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven. Bijvoorbeeld voor het vervangen van kapotte apparaten of reparaties aan uw auto. Beleg dus niet met al uw geld. Alleen met geld dat u een tijdje kunt missen. Het Nibud heeft een handige bufferberekenaar, waarmee u kunt bepalen hoe veel geld u achter de hand zou moeten houden.

Bepaal het risico dat u wilt nemen

Beleggen is niet zonder risico’s. De waarde van de beleggingen kan stijgen. Dan heeft u winst. Maar de waarde kan ook dalen. Dan heeft u verlies. Meestal geldt: hoe meer risico u neemt, hoe meer rendement u mag verwachten. Bepaal van tevoren hoe veel risico u bereid bent te nemen. Dan doet u geen dingen die niet bij u passen. Ontdek welk mixfonds van Centraal Beheer het beste bij u past.

Verdiep u in de kosten

Vaak is een beleggingsrekening gratis. U betaalt dan meestal wel kosten zoals transactie- en servicekosten. Of fondskosten als u in fondsen belegt. Hoe lager u uw kosten houdt, hoe meer u van uw inleg overhoudt.

Laatste artikelen

Kinderen over sparen

Sparen? Kinderen leggen het even uit

Lees meer
Kinderen over beleggen

Beleggen? Kinderen leggen het even uit

Lees meer
Vrouw achter laptop

Meer over beleggen

Goed om te weten: Centraal Beheer is in 2017 en 2018 de goedkoopste aanbieder volgens vergelijkingssite Beleggingsmatch.nl. Op onze website leest u meer over de kosten van beleggen.