Vrouwen achter laptop aan het beleggen

3 tips om te starten met beleggen

U heeft de knoop doorgehakt: u gaat beleggen. Met deze 3 tips gaat u goed voorbereid van start!

Geldzaken 1 dec 2020 2 minuten

Bepaal het bedrag waarmee u gaat beleggen

Het is verstandig om altijd wat geld achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven. Bijvoorbeeld voor het vervangen van kapotte apparaten of reparaties aan uw auto. Beleg dus niet met al uw geld. Alleen met geld dat u een tijdje kunt missen.

Kies het risico dat bij u past

Beleggen is niet zonder risico’s. De waarde van de beleggingen kan stijgen. Dan heeft u winst. Maar de waarde kan ook dalen. Dan heeft u verlies. Meestal geldt: hoe meer risico u neemt, hoe meer kans op rendement. Bepaal van tevoren hoeveel risico u bereid bent te nemen. Dan doet u geen dingen die niet bij u passen.

Kijk naar de lange termijn

Als u gaat beleggen, krijgt u te maken met stijgingen en dalingen van de koers. Een plotseling verandering kan even schrikken zijn. Het is de kunst om op zo’n moment niet in paniek te raken. Het bewaren van uw rust gaat vaak makkelijker als u kijkt naar de lange termijn. Maak daarom een 10-jarenplan.

Vrouw achter laptop

Start nu en ontvang € 65,- bonus

U ontvangt de bonus als u voor het eerst een beleggingsrekening opent en minimaal € 500,- inlegt. Naar de actie.

Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en de essentiële beleggersinformatie voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. En beschikt over een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen van de AFM onder nummer 15001209.