Geldzaken

3 tips om te starten met beleggen

Geldzaken

U heeft de knoop doorgehakt: u begint met beleggen. Misschien heeft u al een plan van aanpak, maar misschien ook niet. Hier 3 handige tips voor als u begint met beleggen.

27 feb 2020
2 minuten

Bepaal het bedrag waarmee u gaat beleggen

Het is verstandig om altijd wat geld achter de hand te houden voor onverwachte uitgaven. Bijvoorbeeld voor het vervangen van kapotte apparaten of reparaties aan uw auto. Beleg dus niet met al uw geld. Alleen met geld dat u een tijdje kunt missen. Het Nibud heeft een handige bufferberekenaar, waarmee u kunt bepalen hoe veel geld u achter de hand zou moeten houden.

Hoeveel risico neemt u

Beleggen is niet zonder risico’s. De waarde van de beleggingen kan stijgen. Dan heeft u winst. Maar de waarde kan ook dalen. Dan heeft u verlies. Meestal geldt: hoe meer risico u neemt, hoe meer kans op rendement. Bepaal van tevoren hoe veel risico u bereid bent te nemen. Dan doet u geen dingen die niet bij u passen. Ontdek welk beleggingsfonds van Centraal Beheer het beste bij u past.

Verdiep u in de kosten

Hoe lager u uw kosten houdt, hoe meer u van uw inleg overhoudt. Bij Centraal Beheer betaalt u alleen aankoop- en lopende kosten. Verkopen en switchen is gratis.

Vrouw achter laptop

Starten met beleggen?

Centraal Beheer maakt beleggen makkelijk. Maak een keuze tussen Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen. En kies een fonds dat bij u past. Onze experts regelen de rest! Lees meer over beginnen met beleggen

Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.