Laptop

Beleggen hoeft niet moeilijk te zijn

Wist u dat geld met beleggen op de langere termijn bijna altijd sneller groeit dan met sparen? Ondanks de risico’s en kosten. Een overweging waard dus. Pieter vertelt hoe hij begon met beleggen.

Geldzaken 13 jun 2017 2 minuten

Ik ben gewoon begonnen

Ik heb eerst zelf belegd op de beurs. Ik heb een beleggingsrekening geopend en heb met een klein bedrag zelf aandelen gekocht. Gewoon om een beetje gevoel te krijgen bij beleggen. Wat komt er allemaal bij kijken?
Jongeman achter laptop

Beleggen vond ik leuk

Het is leuk om te bedenken: ik bezit een klein stukje van een groot internetbedrijf. Toch koos ik vaak vooral op gevoel een bedrijf. Om meer achtergrondinformatie te krijgen moet je veel lezen en het nieuws blijven volgen. Dat kostte mij te veel tijd. Ook zat ik soms opeens tijdens mijn werk naar het beursnieuws te kijken. Want er was weer een nieuwsbericht.

Ik beleg nu vooral in fondsen

Beleggen in fondsen is wat makkelijker. Je kiest een fonds dat bij je past en legt geld in. De fondsbeheerder doet de rest. Je kunt wel zien waar een fonds in belegt, maar dat hoef je niet echt te volgen. Ik kijk nu 1 keer in de maand naar de waarde van mijn beleggingen. Gewoon om het te volgen. En ik stort automatisch iedere maand een bedrag bij. Zo bouw ik een mooi bedrag op. Is beleggen iets voor u?