Autodiefstal

Vervangend vervoer na autodiefstal

Autodiefstal. Wat gebeurt er als uw auto gestolen wordt? Krijgt u bijvoorbeeld vervangend vervoer?

Onderweg 3 aug 2020 3 minuten

Schade- en diefstalexpert

De schade- en diefstalexperts van Achmea rijden het hele jaar door Nederland. Ze komen helpen als u slachtoffer wordt van autodiefstal. Helaas gebeurt dat vaak. De experts zijn gemiddeld maar zo'n 3 dagen per jaar op kantoor. Het antwoord op de vraag of u na diefstal vervangend vervoer krijgt is simpel: ja. Dat hoort bij uw Autoverzekering van Centraal Beheer. Of u kunt € 20,- per dag krijgen. Als deze kosten noodzakelijk zijn door een schade die verzekerd is.

Vervangende auto

Na autodiefstal gaat een wachttijd van 20 dagen in. Dat gebeurt zodat de expert kan uitzoeken hoeveel u terug krijgt. Of om de politie tijd te geven voor onderzoek. De auto kan nog ergens opduiken bijvoorbeeld.

Na de wachttijd

Als er verder geen bijzonderheden zijn, wordt geld uitgekeerd. Op de 21e dag om precies te zijn. U kunt in de tussentijd op zoek naar een andere auto. Bij veel andere verzekeraars is de wachttijd trouwens 30 dagen.

Vervangend vervoer buitenland

Ook dat is geregeld. Dit valt onder de reisverzekering van Centraal Beheer. Sluit daarom altijd een reisverzekering af voordat u op reis gaat. U krijgt maximaal 30 dagen vervangend vervoer bij autodiefstal in het buitenland. Dat regelt de alarmcentrale.

Tip van de expert

Tot slot een tip van de expert. Als uw auto binnen 20 dagen teruggevonden wordt, krijgt u bericht van de politie. Ga dan niet zelf met uw auto rijden. U weet namelijk niet wat er in de tussentijd is gebeurd met de auto. Neem contact op met de contactpersoon van Centraal Beheer.