Onderweg
Onderweg

Vervangend vervoer na autodiefstal

Autodiefstal. Ik zoek uit wat er gebeurt als uw auto gestolen wordt. Zodat u niet meteen uw polis in hoeft te duiken. Vandaag kijk ik of u vervangend vervoer krijgt.

  • 4 feb 2018
  • 3 minuten
  • 0

Schade- en diefstalexpert

Ik bel met Apeldoorn en spreek een schade- en diefstalexpert van Achmea. Deze experts rijden het hele jaar door Nederland. Ze komen helpen als u slachtoffer wordt van autodiefstal. Helaas gebeurt dat vaak. De experts zijn gemiddeld maar zo’n 3 dagen per jaar op kantoor. Het antwoord op de vraag is simpel: ja, u krijgt vervangend vervoer. Dat hoort bij uw Autoverzekering van Centraal Beheer. Of u kunt € 15,- per dag krijgen.

Waarom € 15,- per dag?

€ 15,- klinkt misschien weinig. Maar veel klanten maken er gebruik van. Misschien heeft u 2 auto’s en heeft u niet direct vervangend vervoer nodig. Of misschien gaat u liever met de trein naar uw werk. Centraal Beheer vergoedt € 15,- per dag zodat klanten een keuze hebben.

Vervangende auto

Na autodiefstal gaat een wachttijd van 20 dagen in. Dat gebeurt zodat de expert kan uitzoeken hoeveel u terug krijgt. Of om de politie tijd te geven voor onderzoek. De auto kan nog ergens opduiken bijvoorbeeld.

Na de wachttijd

Als er verder geen bijzonderheden zijn, keren we geld uit. Op de 21e dag om precies te zijn. U kunt in de tussentijd op zoek naar een andere auto. Bij veel andere verzekeraars is de wachttijd trouwens 30 dagen.

Laatste artikelen

noodhamer tegen ruit

Uitgelicht: de beste plek voor een noodhamer

Lees meer
Deuk in auto

Stijgt de premie na autoschade? Niet altijd!

Lees meer
Motorkap checken

Help! Mijn auto maakt een raar geluid

Lees meer

Vervangend vervoer buitenland

Ook dat is geregeld. Dit valt onder de reisverzekering van Centraal Beheer. Sluit daarom altijd een reisverzekering af voordat u op reis gaat. U krijgt maximaal 30 dagen vervangend vervoer bij autodiefstal in het buitenland. Dat regelt de alarmcentrale

Tip van de expert

Tot slot een tip van de expert. Als uw auto binnen 20 dagen teruggevonden wordt, krijgt u bericht van de politie. Ga dan niet zelf met uw auto rijden. U weet namelijk niet wat er in de tussentijd is gebeurd met de auto. Neem contact op met de contactpersoon van Centraal Beheer.