Hoe zuinig is mijn auto?

'1 liter op 15 kilometer', vertelde de autoverkoper u. Maar nu u de auto heeft, blijkt deze toch minder zuinig. Jammer. Want nu bent u maandelijks duurder uit. Met het Kentekenrapport komt u niet voor verrassingen te staan als u een auto koopt.

Verbruik van auto in beeld

Veel mensen vragen zich af: 'Heb ik een zuinige auto?' Het kentekenrapport geeft een beeld van wat een auto aan brandstof verbruikt binnen de stad. Ook wat een auto op de snelweg zoal wegslurpt staat in het rapport.

Vul uw kenteken in

Met het Kentekenrapport berekent u simpel of u een zuinige auto heeft. Zo weet u hoeveel geld u ongeveer aan brandstof kwijt bent. Voor de echte feitjesliefhebbers: ook het energielabel en de CO2-uitstoot van de auto staan in het rapport. Het enige dat u hoeft te doen is het invullen van het kenteken.

Zuinige auto is vaak klein

Een zuinige auto is niet alleen beter voor het milieu. Ook is het fijn voor uw portemonnee. Hoe zuinig uw auto is, wordt onder andere bepaald door het soort motor. Zo verbruikt een 2-liter vaak meer dan een auto met een cilinderinhoud van 1.4. Ook het gewicht van uw auto heeft invloed op hoe zuinig uw auto is. Wist u dat u met een kleine auto 15 procent zuiniger kunt rijden dan een middenklasser? En een grote auto 20 procent meer verbruikt dan een middenklasser?

Tips voor zuinig rijden

Vlaggetjes en dakkoffers op uw auto zorgen ervoor dat uw auto een windvanger wordt. En dus meer brandstof verbruikt. Heeft u dakrails op uw auto? Haal deze eraf voor extra brandstofbesparing.

Minder brandstof verbruiken

Schakel tijdens het rijden zo snel mogelijk over naar een hogere versnelling. Rijd met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental. En zo zijn er meer dingen waarmee u rekening kunt houden om zo zuinig mogelijk te rijden.