Vrouw zit op een groot plein en kijkt op een kaart

Wat is verzekerd bij beschadiging op reis?

Na tien keer in- en uitpakken staat uw koffer eindelijk op de weegschaal. 20,1 kilo. Poeh, dat is net op het randje. De aardige dame bij de incheckbalie doet er snel een label omheen en weg ermee. Maar bij de bagageband in Italië lijkt uw koffer een stuk lichter. Mamma mia, de rits is kapot en er zijn spullen uitgevallen. Wij vertellen hoe uw spullen op reis verzekerd zijn.

Verzeker uw bagage

Na het inchecken begint ook uw bagage aan de reis. En die is behoorlijk lang. Op Schiphol legt een koffer ongeveer 2,5 kilometer af voordat deze in het vliegtuig is. Er is dus kans dat er weleens iets misgaat. Met Bagage op reis bovenop uw Reisverzekering bent u verzekerd voor verloren of gestolen spullen. Maar ook voor beschadiging, verlies en diefstal van uw bagage.

Nieuwe kleren naar de filistijnen

Dat is balen … Uw nieuwe vakantieoutfit heeft de vliegreis niet overleefd. Gelukkig bent u met ‘Bagage op reis’ goed verzekerd. Welk bedrag u krijgt, hangt af van de waarde van uw spullen. Hoe ouder uw spullen, hoe minder ze waard zijn. Dit noemen we afschrijving. Dit geldt ook voor de kleding die u meeneemt op vakantie.

Lagere premie door hoger eigen risico

U bepaalt zelf de hoogte van uw eigen risico. Wilt u een lagere premie? Kies dan voor een eigen risico van € 150,- of € 300,-. Voor uw gsm, smartphone, laptop of tablet geldt standaard een eigen risico van € 50,-. Dit is per voorwerp en per gebeurtenis.

Tip: meld verloren bagage altijd op het vliegveld

Heeft uw bagage de toeristische route genomen? Meld u dan meteen bij de bagage-afhandelaar op het vliegveld. Deze heeft vaak een eigen balie in de aankomstruimte. Hier vragen ze om het bonnetje dat u kreeg bij het inchecken. Bewaar dit altijd goed. Met de bon bewijst u dat u de eigenaar van de bagage bent. En met de code op de bon wordt uw bagage sneller gevonden.