kentekenrapport: voorbereid een auto kopen

Daar staat-ie dan: de auto van uw dromen. Voordat u de auto koopt is het verstandig om een kentekencheck te doen. Hiermee bekijkt u het aantal eigenaren van de auto, het onderhoud en meer. Zo voorkomt u heel simpel een miskoop.

Doe de kentekencheck

Met de Kentekencheck van Centraal Beheer heeft u alle informatie over de auto in 1 keer in beeld. Van het vermogen, de cilinderinhoud en de topsnelheid tot het verbruik en het gewicht van de auto. De kentekencheck brengt zelfs terugroepacties in kaart. Maar ook leuke feitjes komt u met deze kentekencheck te weten. Denk aan het percentage mannen of vrouwen dat in dit type auto rijdt. Of het aantal dagen dat de auto gemiddeld in iemands bezit is.

Bereken maandelijkse autokosten

De Kentekencheck is ook ideaal om achter de gemiddelde kosten van een auto te komen. Zo geeft de rapportage bijvoorbeeld een schatting van de prijs van de auto. Of de wegenbelasting en het verbruik. Zodra de auto op uw naam staat, bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Bereken dan ook de premie hiervan. Hierna kunt u de maandelijkse kosten van de auto berekenen. Of de kosten per kilometer. Houd daarbij rekening met de jaarlijkse APK-kosten. Maar ook mogelijke onderhoudskosten.

Kentekencheck voorkomt miskoop

Als uw APK afloopt, moet u niet alleen APK-kosten betalen. Ook heeft u kans veel geld uit te moeten geven voor reparaties. Naast de kentekencheck kunt u met meer dingen rekening houden om een miskoop te voorkomen.

Onze tip

Had de auto veel eigenaren? Dit wijst erop dat er een probleem is met de auto, waardoor deze vaak is doorverkocht. En wanneer loopt de APK af? Veel eigenaren verkopen hun auto net voordat de APK afloopt.