Stel in sloep varen

Bootverzekering

Goed verzekerd het water op.

  • Stel zelf uw Bootverzekering samen
  • Speciale dekking voor particuliere verhuur
  • Ook de opvarenden zijn mee te verzekeren
Met onze Bootverzekering gaat u met een goed gevoel het water op. U stelt eenvoudig zelf de Bootverzekering samen die het beste bij uw situatie en type boot past. De dekking Aansprakelijkheid en hulpverlening is verplicht. Daarnaast kiest u zelf hoe uitgebreid u uw boot verzekert. Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Bel dan met onze specialisten. Wij helpen u graag verder.

Kies de Bootverzekering die bij u past

Aansprakelijkheid en hulpverlening

Deze dekking is verplicht

Brand, storm en natuur

Diefstal en inbraak

Aanvaring en eigen gebrek

Schade aan (spullen van anderen)
Noodzakelijke hulpverlening
Brand en ontploffing
Storm en blikseminslag
Diefstal of vermissing
Inbraak
Vandalisme
Schade aan uw boot door aanvaring
Eigen gebrek
Meer Meer Meer Meer
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Bootverzekering. Met het informatiedocument kunt u onze Bootverzekering makkelijk vergelijken. 

Wilt u uw boot tegen alle risico’s verzekeren? Kies dan voor alle dekkingen. Dat staat gelijk aan een All Risk Bootverzekering. 

Dit kunt u ook verzekeren

Met onze Opvarendenverzekering kiest u voor extra zekerheid. U verzekert uzelf én uw opvarenden voor persoonlijke en materiële schade door een ongeluk met de boot. De opvarenden zijn bij een onverwachte gebeurtenis verzekerd voor letselschade tot € 1.000.000,-. En voor materiële schade tot € 10.000,-. Wel zo’n veilig idee. Lees meer
Wilt u uw boot af en toe verhuren via een bootdeelplatform, zoals Barqo? Dat kan best spannend zijn, want stel dat er iets mee gebeurt? Dan is het fijn dat u zich daar tegen kunt verzekeren. Dat kan via de dekking Particuliere verhuur. Met deze dekking is schade die ontstaan is tijdens de verhuurperiode verzekerd. Welke schade verzekerd is hangt af van de dekkingen u gekozen heeft voor uw boot. Op uw polisblad komt te staan welke extra voorwaarden gelden voor particuliere verhuur.  Als booteigenaar kunt u zo met een gerust gevoel uw boot verhuren. Lees meer.

Kies zelf welk vaargebied u verzekert

Welk vaargebied u kiest hangt af van het type boot dat u heeft en uw vaarplannen. Vaart u alleen op Nederlandse binnenwateren of zeilt u in Europa? U kunt kiezen uit verschillende vaargebieden.

Kan ik mijn bijboot ook verzekeren op de Bootverzekering?

Dat kan als uw hoofdboot een motorkruiser, kajuitzeiljacht of een motorzeiler is. En wanneer uw bijboot voldoet aan de volgende eisen:
- De bijboot is een open toer- of rubberboot.
- De lengte is maximaal 35% van de hoofdboot.
- De bijboot kan niet sneller dan 20 km per uur.

U betaalt hiervoor geen extra premie.

U bouwt schadevrije jaren op als u geen schade heeft

Hoe meer jaren u zonder schade vaart, hoe meer no-claimkorting u krijgt. Deze korting kan zelfs oplopen tot 50%.

Eigen risico
U kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico. Als u wedstrijden zeilt, geldt een verplicht eigen risico.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Bootverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Bootverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Formulier(en)

informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Bootverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt onze Bootverzekering dus gemakkelijk vergelijken.

Bekijk het informatiedocument

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.