Aansprakelijkheid en hulpverlening

Verzekerd bij schade aan anderen en hulp na een ongeluk

 • Schade aan (spullen van) een ander tot € 10.000.000,-
 • Tot 50% no-claimkorting bij schadevrije jaren
 • Noodzakelijke hulpverlening
Met Aansprakelijkheid en hulpverlening bent u verzekerd voor schade die u met uw boot veroorzaakt aan anderen. En voor noodzakelijke hulpverlening na een verzekerde schade. Dit is onze basisverzekering. Daarnaast kiest u zelf welke aanvullende dekkingen u meeverzekerd. Wilt u de verzekering afsluiten of meer informatie? Bel dan met onze specialisten. Wij helpen u graag verder.

Verzekerd met Aansprakelijkheid en hulpverlening

Verzekerd

 • Schade aan een ander. Of aan de boot of spullen van een ander. Tot € 10.000.000,-.
 • Noodzakelijk hulpverlening na een verzekerde schade, bijvoorbeeld:
 • De schipper en alle opvarenden veilig aan wal brengen.
 • De boot naar de dichtstbijzijnde werf of haven slepen.
 • De boot bergen, stallen en bewaken.
 • De boot boven water halen en opruimen.

Niet verzekerd

 • Schade aan uzelf of uw boot.
 • Schade die u met opzet maakte.
 • De schipper heeft alcohol of drugs gebruikt.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met Aansprakelijkheid en hulpverlening. Met het informatiedocument kunt u deze verzekering makkelijk vergelijken.

U bouwt schadevrije jaren op als u geen schade heeft

Hoe meer jaren u zonder schade vaart, hoe meer no-claimkorting u krijgt. Deze korting kan zelfs oplopen tot 50%.

Dit kunt u ook verzekeren

Met onze Opvarendenverzekering kiest u voor extra zekerheid. U verzekert uzelf én uw opvarenden voor persoonlijke en materiële schade door een ongeluk met de boot. De opvarenden zijn bij een onverwachte gebeurtenis verzekerd voor letselschade tot € 1.000.000,-. En voor materiële schade tot € 10.000,-. Wel zo’n veilig idee. Lees meer
Wilt u uw boot af en toe verhuren via een bootdeelplatform, zoals Barqo? Dat kan best spannend zijn, want stel dat er iets mee gebeurt? Dan is het fijn dat u zich daar tegen kunt verzekeren. Dat kan via de dekking Particuliere verhuur. Met deze dekking is schade die ontstaan is tijdens de verhuurperiode verzekerd. Welke schade verzekerd is hangt af van de dekkingen u gekozen heeft voor uw boot. Op uw polisblad komt te staan welke extra voorwaarden gelden voor particuliere verhuur.  Als booteigenaar kunt u zo met een gerust gevoel uw boot verhuren.   

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Bootverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Bootverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Formulier(en)

informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Bootverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt onze Bootverzekering dus gemakkelijk vergelijken.

Bekijk het informatiedocument

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.