Thuis
Thuis

Wintertips bij bevriezing en gladheid

De één is dol op de winter. De ander kan niet wachten op de lente. Niemand zit te wachten op schade door de kou en gladheid. Gelukkig kunt u vorstschade en schade door gladheid vaak beperken. Of misschien wel voorkomen.

  • 20 dec 2019
  • 3 minuten
  • 1

Tips voor de auto en uw huis

Onze tips zijn er voor de mensen die binnen blijven, maar ook voor de mensen die de weg op moeten in de auto. Van tips over uw verwarming tot een tip over het parkeren van uw auto.

Altijd bereikbaar

Mocht het ergens fout gaan, dan zijn wij dag en nacht bereikbaar. Zodat het aan het einde van de rit weer goed komt. Of u nu schade aan uw huis of aan uw auto heeft. 

Wintertips

Bij bevriezing en gladheid

1

Voorkom bevriezing van uw auto

Zet uw auto in de garage of onder de carport. Of op een plekje uit de wind. Uw ramen en sloten bevriezen dan minder snel. En smeer vaseline op de rubbers van uw deuren. Wist u trouwens dat u krabben kunt voorkomen door een doorgesneden aardappel gedipt in afwasmiddel op uw ruit smeren? Lees ook de 7 handige tips voor een schone auto.

2

Pas op voor gladde wegen

Winterbanden geven u meer grip. Maar pas altijd op bij gladheid. Ga bij voorkeur niet de weg op. Moet u toch op pad? Vermijd kleinere wegen. Houd minimaal 3 autolengtes afstand van de auto die voor u rijdt. Rijd met beide handen aan het stuur. En houd de weerwaarschuwingen en nieuwsberichten in de gaten. Vergeet ook de mobiele telefoon niet. Daarmee kunt u als het nodig is hulpdiensten bellen. Of familieleden geruststellen. Lees meer over autoschade. Bijvoorbeeld wanneer u de politie moet inschakelen. Of wat schade melden betekent voor uw schadevrije jaren.
3

Draai op tijd uw buitenkraantje dicht

Draai de toevoer dicht van alle vorstgevoelige leidingen, bijvoorbeeld ook in uw garage. Dat doet u in het huis. Vaak in de kruipruimte. Zet daarna de kraan nog even open om het laatste water uit de leidingen te laten lopen.
4

Zet uw verwarming minimaal op 10 graden

Doe uw verwarming niet uit als u bijvoorbeeld op wintersport gaat. Maar laat de thermostaat op meer dan 10 graden staan. En draai de radiatoren ietsje open.
5

Geen verwarming? Gebruik dan een elektrisch kacheltje 

In onverwarmde ruimten kunt u een elektrische kachel plaatsen. Let op dat de kachel nergens tegenaan staat en vrij kan blazen. Let ook op dat schade door vorst in uw vakantiewoning niet is verzekerd.
6

Bevroren waterleiding… Wat nu?

Heeft u een bevroren waterleiding? Laat deze door een deskundige ontdooien. Ondeskundig ontdooien kan leiden tot grote schade. Onze Klushulp heeft een uitgebreid netwerk van vakmensen die u hiermee kunnen helpen.

7

Schade aan voegen of bakstenen voorkomen 

Is uw muur vochtig? Dan kan bij vorst het vocht uitzetten. Uw voegen of bakstenen kunnen dan kapot gaan. Zoek naar de oorzaak van het vocht in uw muur. Is bijvoorbeeld uw goot verstopt?
Auto op besneeuwde weg

Veeg sneeuw van het dak

Een carport of dak kan nog wel eens inzakken als er veel sneeuw op ligt. U kunt de sneeuw van het dak vegen. Maar pas op, uw eigen veiligheid gaat natuurlijk voor!

Speciaal aanbevolen