Vakantie
Vakantie

Koffer kwijt? Dit moet u doen

Het vliegtuig is geland. De vakantie kan beginnen! Nog even snel uw koffer van de bagageband pakken. Maar na lang wachten… geen koffer. Wat nu?

  • 11 apr 2018
  • 2 minuten
  • 0

Bagage kwijt op een vliegveld

In de meeste gevallen komen de koffers wel weer bij de eigenaar terecht. Maar het is wel erg vervelend als u de eerste dagen geen kleding of toiletspullen heeft. Een slecht begin van de vakantie!

Hoe krijgt u uw bagage terug?

  • Ga direct naar de servicebalie van uw luchtvaartmaatschappij en meld dat u uw koffer kwijt bent.
  • Vul bij de servicebalie altijd een PIR-formulier in. PIR betekent Property Irregularity Report. Met dit formulier dient u een officiële klacht in. Dit is belangrijk als uw koffer straks beschadigd is of niet meer teruggevonden wordt. Zorg ervoor dat u een kopie van dit formulier krijgt.
  • Spreek duidelijk af hoe uw koffer weer bij u terug komt. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben een brengservice. U hoeft dan niet weer terug naar het vliegveld om uw koffer of te halen.
  • Bij het inchecken kreeg u een bagagesticker op uw ticket. Dit is uw bewijs dat de koffer van u is. Via een code op de sticker kan de luchtvaartmaatschappij ook direct checken of uw koffer bijvoorbeeld al in de bagageruimte van een volgende vlucht zit.

Laatste artikelen

Kind met regenlaarzen en regenpak aan staat in noodweer

Noodweer op de camping. Wat kunt u doen?

Lees meer
Jong stel leest kaart

Zorg in het buitenland: geen zorgen!

Lees meer
vrienden op een festival

Festivaltips: de do’s en don’ts

Lees meer

Gratis noodpakketjes

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben gratis noodpakketjes voor reizigers. Hierin zitten bijvoorbeeld een tandenborstel, tandpasta, kam en andere toiletspulletjes. Zo kunt u de eerste dag even doorkomen.

Check uw reisverzekering

Heeft u een reisverzekering? Kijk dan hoe u bent verzekerd. Sommige verzekeraars geven een vergoeding om kleding en toiletspullen te kopen. Wilt u weten hoe Centraal Beheer dit regelt? Bekijk dan de polisvoorwaarden van onze doorlopende reisverzekering.