auto met ruitschade

Ruitschade: wat moet u wel en niet doen?

Ruitschade. Het komt nogal eens voor. En vaak zit het ongeluk in een klein hoekje. Het is gebeurd voordat u het weet. Hoe ontstaat zoiets? En hoe houdt u uw autoruiten heel? We denken graag met u mee. Lees onze tips!

Archief 30 mrt 2018 2 minuten

Pas op bij wegwerkzaamheden

Een ster of barst in uw ruit ontstaat vaak door steentjes of puin dat op de weg ligt. Pas daarom altijd op bij wegwerkzaamheden. Ga langzamer rijden en houd afstand.

Houd afstand

Vrachtwagenbanden zorgen er vaak voor dat er steentjes op de weg omhoog spatten. Houd daarom altijd voldoende afstand als u achter een vrachtwagen rijdt.

Houd rekening met temperatuursveranderingen

Uw autoruit kan niet goed tegen een snelle verandering van temperatuur. Er komt dan extra spanning op het glas. Met kans op een barst in uw ruit. Ontdooi uw autoruiten daarom nooit met kokend water. Maar gebruik gewoon een ijskrabber. Zet ook op koude dagen niet ineens de autoverwarming op 'standje heet'. Of laat de airco niet direct overuren draaien tijdens een zomerse hittegolf. Zorg ervoor dat u de temperatuur in uw auto in stappen verandert.

Dure spullen uit uw auto

Inbraak: een autoruit inslaan is de meest eenvoudige manier voor inbrekers. Haal dure spullen altijd uit uw auto. Want een mooie laptop op de achterbank van uw auto is verleidelijk voor dieven.

Een ster wordt een barst

Een barst in uw autoruit begint vaak met een sterretje. Laat het daarom snel repareren. Want een sterretje repareren is goedkoper dan een hele autoruit vervangen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ruitschade te verzekeren.