Wat te doen bij warm weer?

Prettig autorijden tijdens hitte

Zonneschermen tegen de achterste ruiten zorgen ervoor dat uw auto minder snel opwarmt. Daarnaast houden de schermen passagiers uit de zon tijdens de rit. En staat de auto ergens geparkeerd? Als u grote warmtewerende zonneschermen op de voorruit van uw auto plaatst, wordt warmte tegengehouden.

Op de aanstekerplug van de wagen kunt u een extra ventilator aansluiten. Een autoventilator zorgt voor extra verkoeling wanneer u stilstaat. Mooi meegenomen is dat een autoventilator helemaal niet duur in aanschaf hoeft te zijn.

Draag bij tropische hitte zo luchtig mogelijke kleding. Is het reisdoel echter een belangrijke vergadering waar luchtige kleding niet gewenst is,? Dan kan een extra setje kleding fijn zijn. Leg ook een paraplu in de auto. Mocht u ergens stil komen te staan. Dan kan u met een paraplu een beetje schaduw maken.

Iedereen kent wel de truc met een flesje ijswater voor een ventilator om in huis een goedkope airco te creëren maken. Ook in de auto kunt u dit doen. Neem daarvoor natte theedoeken of washandjes mee. Leg de natte lappen over de ventilatieroosters van uw auto voor extra verkoeling. Zorg er wel voor dat de wind er nog goed langs kan.

Tropische hitte is een behoorlijke aanslag op het lichaam. Stop daarom ieder uur. Strek de benen en neem een verkoelend drankje uit de autokoelbox die u aansluit op uw aanstekerplug. Op deze manier voorkomt u dat u concentratieproblemen krijgt.