Onderweg
Onderweg

Veilig op weg bij tropische hitte

Met temperaturen boven de 30 graden is het tropisch warm. Heerlijk als u op het strand ligt. Maar wat als u de weg op moet? Een file inrijden bij tropische hitte is de nachtmerrie van vrijwel iedere bestuurder. Zeker als uw auto geen airco heeft.

  • 3 jul 2017
  • 2 minuten
  • 0

Houd het hoofd koel

Gaat u de weg op bij warm weer of zelfs bij tropische hitte? Met de volgende tips wordt een autorit bij tropische temperaturen een stuk aangenamer én veiliger:

Plaats zonneschermen

Zonneschermen tegen de achterste ruiten zorgen ervoor dat uw auto minder snel opwarmt. Daarnaast houden de schermen passagiers uit de zon tijdens de rit. En staat de auto ergens geparkeerd? Als u grote warmtewerende zonneschermen op de voorruit van uw auto plaatst, wordt warmte tegengehouden.

Sluit een extra autoventilator aan

Op de aanstekerplug van de wagen kunt u een extra ventilator aansluiten. Een autoventilator zorgt voor extra verkoeling wanneer u stilstaat. Mooi meegenomen is dat een autoventilator helemaal niet duur in aanschaf hoeft te zijn.

Neem extra kleding mee

Draag bij tropische hitte zo luchtig mogelijke kleding. Is het reisdoel echter een belangrijke vergadering waar luchtige kleding niet gewenst is, dan kan een extra setje kleding uitkomst bieden.

Laatste artikelen

File op de weg

Motorrijders tussen de file door. Mag dat?

Lees meer
Stel in auto

Baby op komst: tijd voor een nieuwe auto?

Lees meer
Ruitschade auto

Ruitschade: wat moet u wel en niet doen?

Lees meer

Maak een airco

Iedereen kent wel de truc met een flesje ijswater voor een ventilator om in huis een goedkope airco te creëren. Ook in de auto kunt u dit principe eenvoudig toepassen. Neem daarvoor natte theedoeken of washandjes mee. Leg de natte lappen over de ventilatieroosters van uw auto voor extra verkoeling.

Pak uw rust

Tropische hitte is een behoorlijke aanslag op het lichaam. Stop daarom ieder uur op een geschikte locatie. Strek de benen en neem een verkoelend drankje uit de autokoelbox die u aansluit op uw aanstekerplug. Op deze manier voorkomt u dat u concentratieproblemen krijgt.