3 tips om beleggen vol te houden

We proberen het makkelijker voor u te maken

Bedenk waarvoor u wilt beleggen. En wanneer u uw doel wilt bereiken. Hoe verder in de toekomst uw doel is, hoe meer tijd uw beleggingen hebben om te groeien. Maak uw beleggingsdoel zo duidelijk mogelijk. Starten met het idee om 'meer geld opzij te zetten' is nog vrij vaag. Want: hoeveel is meer? Met een helder doel houdt u de aandacht vast.

Geef uzelf financiële rust en beleg alleen met geld dat u even kunt missen. Ontvangt u een financiële meevaller? Dit biedt een goede kans om in 1 keer een mooi bedrag opzij te zetten. Denk hierbij aan een schenking, 13e maand of een erfenis. Ook kunt u denken aan periodiek beleggen door elke dag, week, maand of kwartaal een (kleiner) bedrag opzij te zetten. Dan hoeft u niet na te denken over het juiste aankoopmoment. Dat geeft rust.

Volhouden loont bij beleggen. Beurzen gaan altijd op en neer. Raak niet in paniek als het even wat minder gaat. Door de bewegende koersen denken veel mensen na een paar maanden dat beleggen niets voor hen is. Dat is meestal niet het geval. Koersen herstellen zich vaak na een bepaalde periode. En voor beleggers die aandacht houden op de lange termijn, kan dit herstel positief uitpakken. Houd daarom uw beleggingsdoel, in periodes dat het minder gaat, goed in beeld. En herinner uzelf eraan dat er betere tijden komen.