man met autopech

Pech langs de snelweg? Zorg voor uw veiligheid

Daar staat u dan. Met een kapotte auto langs de snelweg. Snel hulp regelen. Dat is het eerste waar u aan denkt. Maar vergeet niet uw eigen veiligheid! Lees onze tips hoe u zo veilig mogelijk kunt wachten op de hulptroepen.

Onderweg 18 aug 2017 2 minuten

Parkeer veilig

Probeer uw auto naar een parkeerhaven te rijden. Lukt dit niet meer? Parkeer dan zo veel mogelijk aan de rechterkant van de vluchtstrook. Komt u stil te staan op de linkerrijstrook? Probeer uw auto zo veilig mogelijk te parkeren, bijvoorbeeld op de middenberm. Schakel direct de alarmdiensten in.
Met pech langs de weg

Zet alarmlichten aan

Zo weet iedereen direct dat er iets aan de hand is. Is het mistig? Gebruik dan ook uw mistlampen. En zet een gevarendriehoek op 100 meter afstand van de auto. Dat is extra veilig.

Zorg voor een veilige plek voor u en uw meerijders

Stap nooit aan de kant van de snelweg uit uw auto! Dat is erg gevaarlijk met het voorbijrazende verkeer. Trek direct allemaal een veiligheidsvest aan. Zo bent u goed te zien. U kunt het beste achter de vangrail wachten op de hulpdiensten. Is er geen vangrail? Ga dan in de berm zo ver mogelijk bij de auto vandaan staan en let op het aankomende verkeer. Huisdieren kunt u het beste wél in de auto laten.

Neem dit mee:

  • Gevarendriehoek en reflecterende veiligheidsvesten voor u en uw meerijders
  • Veiligheidshamer en brandblusser
  • Sleepkabel en startkabel
  • Setje reservelampen voor de auto
  • Verbandtrommel
  • Zaklamp en (isolatie)deken

Ga niet zelf aan de slag

Probeer nooit zelf uw auto te repareren langs de snelweg. Ook al bent u nog zo handig. Maak bijvoorbeeld gebruik van RoadGuard.