Onderweg
Onderweg

Jong en auto verzekeren: niet zo makkelijk

Hoppa, je hebt eindelijk dat roze pasje op zak. Je rent naar de dealer en wilt een auto kopen. Dan blijkt dat je als jongere geen autoverzekering kunt afsluiten. Gelukkig zijn niet alle verzekeraars zo streng. Er zijn genoeg oplossingen. 

  • 6 sep 2017
  • 3 minuten
  • 0

Hogere autoverzekeringspremie

Niet alle verzekeraars zijn dol op jonge automobilisten. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Poliswijzer.nl. Zo kunnen sommige autoverzekeringen pas worden afgesloten als de bestuurder ouder is dan 25. Er zijn ook uitzonderingen. Bijvoorbeeld de jongerenautoverzekering van Centraal Beheer. In veel gevallen de premie van de autoverzekering voor een jongere hoger dan een ouder iemand. Dit komt omdat uit onderzoek blijkt dat jongeren vaker brokkenpiloten zijn. En hogere kosten betekent een hogere premie.

Dief eigen portemonnee

Mandy is 18 jaar oud en staat op het punt haar eerste auto te kopen. Haar ouders bieden aan om de autoverzekering op hun naam te zetten. Dat scheelt Mandy al gauw een paar tientjes per maand. Klinkt goed, nietwaar? Maar wat Mandy’s ouders vergeten is dat hun dochter nu geen schadevrije jaren opbouwt. En hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op de premie van de autoverzekering.

Laatste artikelen

Fiets aan de gracht

Fiets kwijt? Vind hem sneller terug!

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Auto opanmaken

Auto wegdoen: inruilen, verkopen of slopen?

Lees meer

Ga voor klein maar fijn

Koop je als jongere een snelle, dure auto dan is het lastiger om een autoverzekering af te sluiten. Soms komt het voor dat je niet wordt toegelaten tot een autoverzekering. Een kleine auto is dan een goede keuze. Als je in de tussentijd geen schade rijdt, kun je schadevrije jaren opbouwen.
Auto met sleutel openmaken