Jong stel in auto

Jong en auto verzekeren: niet zo makkelijk

Uw kind heeft eindelijk dat roze pasje op zak. Maar wanneer uw kind een auto wil kopen, blijkt dat je als jongere soms maar moeilijk een autoverzekering kan afsluiten. Gelukkig zijn niet alle verzekeraars streng. Er zijn genoeg oplossingen. 

Onderweg 6 sep 2017 3 minuten

Hogere autoverzekeringspremie

Niet alle verzekeraars zijn dol op jonge automobilisten. Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Poliswijzer.nl. Zo kunnen sommige autoverzekeringen pas worden afgesloten als de bestuurder ouder is dan 25. Er zijn ook uitzonderingen. Bijvoorbeeld de jongerenautoverzekering van Centraal Beheer. In veel gevallen is de premie van de autoverzekering voor een jongere hoger dan een ouder iemand. Dit komt omdat uit onderzoek blijkt dat jongeren vaker brokkenpiloten zijn. En hogere kosten betekent een hogere premie.

Dief eigen portemonnee

Mandy is 18 jaar oud en staat op het punt haar eerste auto te kopen. Haar ouders bieden aan om de autoverzekering op hun naam te zetten. Dat scheelt Mandy al gauw een paar tientjes per maand. Klinkt goed, nietwaar? Maar wat Mandy's ouders vergeten is dat hun dochter nu geen schadevrije jaren opbouwt. En hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op de premie van de autoverzekering.

Ga voor klein maar fijn

Koopt een jongere een snelle, dure auto dan is het lastiger om een autoverzekering af te sluiten. Soms komt het voor dat de persoon niet wordt toegelaten tot een autoverzekering. Een kleine auto is dan een goede keuze. Als iemand in de tussentijd geen schade rijdt, kan diegene schadevrije jaren opbouwen.

Auto met sleutel openmaken