Rode cabrio rijdt op de weg in de bergen

Wat is verzekerd bij ruitbreuk door steenslag?

U bent aan het toeren met de auto. De zon schijnt, de radio staat aan. Lekker de B-wegen ontdekken. Totdat een wegpiraat u met honderd kilometer per uur inhaalt. Daar gaat de rust én uw voorruit. Bent u verzekerd tegen ruitbreuk door steenslag? Wij zetten op rij hoe uw autoruit verzekerd is bij schade door stenen.

Ruitschade is meestal verzekerd

Met onze WA+ Beperkt Casco en All Risk Autoverzekering bent u verzekerd tegen schade door steenslag. De dekking ‘Ruitschade’ verzekert uw auto voor schade aan uw autoruit. Is uw ruit kapot? Dan betalen wij de reparatie. Is uw auto alleen WA verzekerd? Dan is ruitschade niet gedekt. 

Neem zelf contact op met de ruithersteller

Is de schade geen onderdeel van een andere schade zoals diefstal, vandalisme of een aanrijding? Neem dan zelf contact op met een van deze herstellers: 123Ruit Kwikfit of Autotaalglas. Wij betalen rechtstreeks aan deze hersteller. Is de ruit niet herstelbaar? Dan betalen wij een nieuwe ruit. Wij betalen ook de schade aan uw auto door glasscherven van de kapotte ruit.

Niet op de Nürburgring

Heeft u ruitschade omdat u zelf het gaspedaal iets te diep indrukte tijdens een snelheids- of behendigheidsrit? Of omdat u op een circuit reed? Dan is uw auto niet verzekerd. Racen is meer iets voor onze Max. 

Tip: stel zelf uw autoverzekering samen

Vindt u de kosten van een sterretje in uw ruit niet zo’n probleem? Maar een boom op uw autodak wel? U bepaalt bij ons zelf wat u verzekert. De WA Autoverzekering is wettelijk verplicht voor iedereen met een auto. De rest is aan u. Sluit uw Autoverzekering gemakkelijk online af. En kies uit een dekking tegen Ruitschade, Diefstal en Inbraak, Brand, Storm en Natuur en Aanrijding en Vandalisme.