Wat is verzekerd bij inbraak?

Er is bij u ingebroken. Bijgekomen van de schrik is het tijd om te onderzoeken wat de schade is. Wat is er gestolen? Zijn er spullen kapot? En hoe voorkomt u dat het nog een keer gebeurt? Wij vertellen hoe u verzekerd bent bij inbraak.

Diefstal van telefoons en laptops

Uw spullen zijn goed verzekerd met onze Inboedelverzekering. Dit geldt ook voor spullen die u makkelijk meeneemt of onder de arm kunt dragen. Dit noemen wij diefstalgevoelige spullen. Denk hierbij aan mobiele telefoons, laptops en muziekapparatuur. Uw diefstalgevoelige spullen zijn verzekerd tot €­35.000,-. Sieraden die niet in een kluis liggen zijn verzekerd tot €­5.000,-. Onze praktijk wijst uit dat deze verzekerde bedragen voor de meeste mensen ruim voldoende zijn.

Zorg voor kopieën

Een telefoon, laptop en camera zijn vervangbaar. Maar de foto’s, video’s, berichten en documenten die erop staan niet. Maak daarom kopieën van dit soort zaken. Dit doet u heel eenvoudig door ze online op te slaan, zoals op een iCloud of andere server. En zorg ervoor dat u niet meer dan €­1.250,- aan geld en waardepapieren in huis heeft. Dan bent u ook hiervoor goed verzekerd.

Tip: inbraakpreventie

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is inbraakpreventie een goed idee. Dit kan op 2 manieren: bouwkundig en elektronisch. U beveiligt uw woning bouwkundig met goede sloten op deuren en ramen. Bijvoorbeeld door SKG® goedgekeurde sloten. Elektronische beveiliging doet u door camera’s op te hangen en/of installatie van een alarmsysteem. Een inbreker zal dan minder snel proberen binnen te dringen.