roadguard

Veiligheidstips bij autopech

Daar staat u dan. Met een kapotte auto langs de snelweg. Lees onze tips hoe u zo veilig mogelijk kunt wachten op de hulptroepen.

Parkeer veilig langs de snelweg

Probeer uw auto naar een parkeerhaven te rijden. Lukt dit niet meer? Parkeer dan zo veel mogelijk aan de rechterkant van de vluchtstrook. Komt u stil te staan op de linkerrijstrook? Probeer uw auto zo veilig mogelijk te parkeren, bijvoorbeeld op de middenberm. En bel meteen de hulpdiensten.

Pech onderweg? RoadGuard

RoadGuard is de eerste pechhulp in Nederland zonder abonnement. Bij pech gebruikt u gewoon de gratis app op uw smartphone. Lees hoe RoadGuard werkt.

Zet uw alarmlichten aan

Zo weet iedereen direct dat er iets aan de hand is. Is het mistig? Gebruik dan ook uw mistlampen. En zet een gevarendriehoek op 100 meter afstand van de auto. Dat is extra veilig.

Zorg voor een veilige plek voor u en uw meerijders

Stap nooit aan de kant van de snelweg uit uw auto! Dat is erg gevaarlijk met het voorbijrazende verkeer. Trek meteen een veiligheidsvest aan. Dit geldt ook voor uw passagiers. Zo bent u goed te zien. De veiligste plek om op de hulpdiensten te wachten is achter de vangrail. Is er geen vangrail? Wacht dan in de berm zo ver mogelijk bij de auto vandaan en let op het aankomende verkeer. Huisdieren kunt u het beste wél in de auto laten.

Neem dit mee voor pech langs de snelweg:

  • Gevarendriehoek en reflecterende veiligheidsvesten voor u en uw meerijders
  • Veiligheidshamer en brandblusser
  • Sleepkabel en startkabel
  • Setje reservelampen voor de auto
  • Verbandtrommel
  • Zaklamp en (isolatie)deken

Ga niet zelf aan de slag

Probeer nooit zelf uw auto te repareren langs de snelweg. Ook al bent u nog zo handig. Maak bijvoorbeeld gebruik van RoadGuard.