Vliegveld

Hittegolf in het buitenland

In Zuid-Europese landen worden op dit moment alle hitterecords verbroken. Zo liep in Zuid-Italië het kwik laatst op tot maar liefst 48 graden. Het einde van de hittegolf is bovendien nog niet in zicht. Wat kunt u doen als u afreist naar een bestemming met extreme hitte?
27 jul 2023 3 minuten

Veelgestelde vragen

Bent u al op de plaats van bestemming? Volg bij extreme hitte op uw vakantieadres het advies van de lokale autoriteiten op. Voordat u op reis gaat kunt u kijken of de Nederlandse overheid een negatief reisadvies geeft. Als de situatie in een land erg gevaarlijk is, kan de overheid een negatief reisadvies geven. Bijvoorbeeld als er een risico is op natuurrampen. Bij Centraal Beheer kunt u uw reis annuleren als de overheid uw vakantiebestemming onverwacht afraadt.
Hitte kan heel vervelend zijn. Toch zijn hoge temperaturen geen calamiteit. Dit betekent dat het géén situatie is die plotseling gevaar oplevert, anders dan een uitslaande brand of plotseling extreem noodweer bijvoorbeeld. Hoge temperaturen zijn dan ook geen reden om een vakantie kosteloos te annuleren. De kosten van annulering zijn dus niet verzekerd op uw Annuleringsverzekering.
Bent u met uw auto, motor of camper op reis? Bij extreme hitte krijgt uw voertuig het extra voor zijn kiezen. Heeft u Pechhulp buitenland of Pechhulp op reis afgesloten en heeft u pech of schade? Dan staan we dag en nacht klaar om u snel te helpen. U bent dan in alle landen die op uw groene kaart staan verzekerd, behalve in Nederland. Goed om te weten: voor vervangend vervoer heeft u een creditcard nodig.

Meld de pech of schade zo snel mogelijk bij onze alarmcentrale. Bel ons op noodnummer +31 (0)55 579 955.
Hoge temperaturen kunnen effect hebben op uw gezondheid. Met als vervelend gevolg een zonnesteek, blaren door verbranding, uitdroging of een hitteberoerte bijvoorbeeld. Zorg er daarom voor dat u uit de zon blijft, voldoende drinkt en op tijd verkoeling zoekt. Heeft u door de hitte toch medische zorg in het buitenland nodig? Dan krijgt u van uw zorgverzekering maximaal het bedrag dat de behandeling in Nederland kost. Met de aanvullende dekking Medische kosten op reis van onze Reisverzekering zijn ook extra medische kosten in het buitenland verzekerd. 

Meld de pech of schade zo snel mogelijk bij onze alarmcentrale. Bel ons op noodnummer +31 (0)55 579 955.