Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) Centraal Beheer

Arbeids­ongeschikt­heids­verzekering

Verzeker uw inkomen of uw vaste lasten

 • Flexibel samen te stellen
 • Deskundige hulp bij preventie en re-integratie
 • 14 dagen bedenktijd
Specialist Alexandra
Vragen? Gratis oriëntatiegesprek met onze specialist
Van 8.00 uur tot 17.30 uur

Financiële zekerheid zoals u wilt

Kunt u niet werken vanwege een ongeval of een ziekte? Dan ontvangt u via onze arbeids­ongeschiktheidsverzekering (AOV) een maandelijkse uitkering. Bij ons stelt u zelf de AOV samen. Verzeker uw volledige inkomen of alleen uw vaste lasten. En kies zelf of u de uitkering voor een korte periode wilt of tot aan uw pensioen.
Het afsluiten van een AOV regelt u online. Zelf afsluiten kost € 99,-.

Past de AOV bij u? Bekijk onze informatie en handige tools

In de toekomst wordt de AOV wettelijk verplicht

Op dit moment is een AOV voor u als zelfstandige niet verplicht. Maar het kan wel verstandig zijn om deze te hebben. Want uw inkomen verzekeren doet u voor uzelf, uw gezin en uw bedrijf. Niet omdat het moet. Onze AOV kunt u eenvoudig aanpassen als de nieuwe regels ingaan. Meer over de verplichte AOV.
Bereken uw premie
 • Geen adviseur nodig. U regelt de aanvraag online
 • Geen hoge advieskosten
 • Onze specialisten staan voor u klaar bij vragen

Vergelijk onze arbeids­ongeschiktheids­verzekeringen

AOV Compleet

AOV Compleet

 • Verzekerd van een uitkering tot uw gekozen eindleeftijd.
 • Een vaste uitkering bij arbeidsongeschiktheid.
Bekijk AOV Compleet
AOV Kort en Krachtig

AOV Kort & Krachtig

 • Verzekerd van een uitkering van 2, 3, 4 of 5 jaar.
 • Een tijdelijke uitkering bij arbeidsongeschiktheid.
Bekijk AOV Kort & Krachtig

Wat krijgt u precies bij onze AOV

Belangrijkste dekkingen en extra's

 • Inkomen bij medisch vastgestelde ziekten of aandoeningen.
 • Inkomen bij ongevallen.
 • Een vast team van specialisten voor vragen.
 • Hulp bij re-integratie.
 • Preventiepakket om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

De AOV past niet bij u

 • Als u al een andere dekking heeft tegen arbeidsongeschiktheid.
 • Als u geen zzp'er, zelfstandig ondernemer of DGA bent.
 • Als u wilt afsluiten via een adviseur.
In de voorwaarden leest u alles over de verzekering. Ook hebben wij een handige brochure waarin u meer leest over de AOV in het algemeen en onze mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over de arbeids­ongeschiktheids­verzekering

Als zelfstandig ondernemer krijgt u in geval van arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van de overheid. U bent zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is daarom een belangrijke verzekering om te overwegen. Als u ziek wordt of een ongeval krijgt, ontvangt u via uw AOV een maande­lijkse uitkering. Een AOV zorgt ervoor dat u als ondernemer niet zonder inkomen komt te zitten.
Op dit moment is de arbeidsongeschiktheids­verzekering zzp (nog) niet verplicht. Dit gaat wel veranderen. Over een paar jaar is het wettelijk verplicht om een AOV te hebben. Lees meer over de verplichte aov voor zzp.
Arbeidsongeschikt bent u als u niet goed kunt werken. Dat kan komen door ziekte of door een ongeval. Maar ook bij bijvoorbeeld een zwangerschap bent u tijdelijk arbeids­ongeschikt. Het maakt niet uit of de ziekte of het ongeval met uw werk te maken heeft. Ook ongevallen buiten het werk – zoals een sportongeval– zijn verzekerd. U kunt dus voor korte of langere tijd arbeidsongeschikt zijn en dit op verschillende manieren verzekeren.
Gemiddeld € 1,56 bruto per gewerkt uur. Daarvoor heeft u als ondernemer zekerheid. Lees meer over de kosten van een AOV.
U kunt een arbeidsongeschiktheidsverzekering opzeggen of oversluiten. Het hangt per verzekeraar af wat de voorwaarden zijn. Bij Centraal Beheer kunt u de verzekering op ieder moment opzeggen.
Ja. Hoeveel? Dat hangt af van uw inkomen. Over de uitkering betaalt u wel belasting. Lees meer over de AOV-premie die aftrekbaar is van uw inkomsten­belasting.
Het klinkt gek, maar als u zwanger bent, bent u tijdelijk arbeidsongeschikt. U krijgt een uitkering als u minstens 1 jaar een AOV Compleet heeft. Meer weten over hoe u omgaat met zwangerschap en ziekte als u een eigen bedrijf heeft? Download onze minigids met handige tips.
Uw beroep. Kunt u uw eigen beroep niet meer uitoefenen, dan krijgt u uitbetaald. Simpel. Benieuwd naar alle opties die u heeft bij het kiezen van een arbeids­ongeschiktheids­verzekering?
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat u bij een ziekte of ongeval verzekerd bent van inkomen. U betaalt voor deze verzekering een premie. Om de hoogte van de premie te bepalen is het belangrijk dat wij weten hoe groot de kans is op een ongeval of ziekte. Daarvoor gebruiken we de gezondheidsverklaring.

AOV Survivalgids: alles over de AOV

Als u meer wilt weten over de AOV. Als u verrassende feiten wilt kunnen onderscheiden van fabels. En als u wilt weten hoe andere ondernemers het geregeld hebben bij arbeids­ongeschiktheid. Vraag dan de AOV Survivalgids aan.

Bedankt voor het downloaden van de AOV Survivalgids. U kunt de gids direct bekijken. Ook ontvangt u de gids per mail. Zo kunt u deze ook op een later moment lezen.

Overtuigd? Bereken snel uw premie

Bij Centraal Beheer zijn duizenden zzp'ers en ondernemers met een AOV verzekerd tegen de financiële gevolgen van ziekte of een ongeval. Uw AOV online afsluiten? Bekijk uw premie binnen 1 minuut en ontdek of onze arbeidsongeschiktheidsverzekering iets voor u is.