Zonnepanelenverzekering

Goed verzekerd met onze Woonverzekering

  • Zonnepanelen en laadpalen aan de woning standaard meeverzekerd
  • Wij keren het schadebedrag uit of regelen het herstel
  • Dag en nacht hulp bij schade
Binnen 1 minuut berekend
Zonnepanelen verzekeren? Met onze Woonverzekeringen zijn uw zonnepanelen standaard meeverzekerd. U hoeft bij ons geen aparte verzekering af te sluiten voor uw zonnepanelen. Heeft u een koophuis? Dan zijn uw zonnepanelen verzekerd met uw Opstalverzekering. Heeft u een huurhuis? Dan verzekert u de zonnepanelen met uw Inboedelverzekering.

Alles over zonnepanelen verzekeren

Zonnepanelen zijn een waardevolle aankoop. Maar wat als er iets met de panelen gebeurt? Brand, storm en hagelstenen kunnen uw zonnepanelen flink beschadigen. Met onze Woonverzekeringen verzekert u uw zonnepanelen goed.

Uw zonnepanelen zijn goed verzekerd met onze Opstalverzekering

Heeft u een koopwoning? Dan zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd met de Opstalverzekering. Met de Opstalverzekering bent u goed verzekerd bij schade aan de panelen op uw huis, schuur, carport of garage. U bent nooit onderverzekerd.

Zonnepanelen verzekeren voor uw huurwoning

Verzeker uw zonnepanelen met onze Inboedelverzekering. Huurt u een woning en plaatste u of de vorige bewoner zonnepanelen op de woning? Dan zijn de zonnepanelen standaard meeverzekerd met uw Inboedelverzekering.

Welke schade aan zonnepanelen is niet verzekerd?

Onzichtbare schade aan zonnepanelen is niet verzekerd. Sommige panelen hebben al onzichtbare schade opgelopen bij het vervoer of door verkeerde installatie. Ook kan het gebeuren dat de beloofde capaciteit niet wordt gehaald. Dat is ook niet verzekerd. Laat u dus goed informeren en doe zaken met gekwalificeerde bedrijven.

Ik heb stormschade aan mijn zonnepanelen. Betaal ik een eigen risico?

Ja. Bij stormschade aan uw zonnepanelen betaalt u € 200,- eigen risico. Een eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij schade.

Bekijk en vergelijk de premie van onze Woon­verzekeringen. En kies de beste verzekering voor uw situatie. U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico. 

Binnen 1 minuut berekend

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Woonverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Woonverzekeringen in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Woonverzekeringen vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.

Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.