Vakantiehuis verzekering

Uw recreatiewoning goed verzekerd

 • Ook verzekerd als u uw recreatiewoning verhuurt
 • Kies een eigen risico en betaal minder premie
 • Onze schadeservice is dag en nacht bereikbaar
Bij ons kunt u uw 2e huis in Nederland goed verzekeren met onze Woonverzekeringen. U verzekert uw recreatiewoning met onze Opstalverzekering tegen schade door storm, brand, hagel en inbraak. De spullen in uw recreatiewoning verzekert u met onze Inboedelverzekering. In sommige gevallen moet u uw recreatiewoning zakelijk verzekeren. Een recreatiewoning is een huis dat u koopt of huurt. En dat op een recreatieterrein staat of bestemd is om in de vakantie te wonen. Bijvoorbeeld een chalet of bungalow.

Meer informatie

Is uw recreatiewoning aangekocht binnen een BV? Of verhuurt u uw recreatiewoning meer dan 300 dagen per jaar? Dan verzekert u uw 2e woning zakelijk. Onze vastgoedspecialisten helpen u graag.
Naar Vastgoed verzekeren
Alles wat vast zit aan uw woning en tuin is verzekerd. Bijvoorbeeld de keuken, het glas van uw woning of de zonwering. Staat er een schuur, garage of carport bij uw woning? Ook deze delen zijn goed verzekerd met de Opstalverzekering.
Naar de Opstalverzekering
Is uw recreatiewoning een huurwoning? En huurt u de woning voor een langere aaneengesloten periode? Bijvoorbeeld om er in te wonen? Dan zijn ook de spullen in uw tuin en het glas van uw 2e huis standaard meeverzekerd. Ook verbeteringen aan de woning die u of de vorige bewoner deed zijn verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken of vloer.
Naar de Inboedelverzekering

Verzekerd

 • Schade door brand, inbraak, regen, hagelschade of storm.
 • In Nederland.
 • Het glas van de recreatiewoning. Ook ruiten van kunststof.
 • Bestrating.
 • De tuin en tuinspullen.

Niet verzekerd

 • Als u ernstige schuld heeft aan de schade.
 • Schade doordat u de woning verplaatst.
 • Schade door vorst als u niet het hele jaar in de stacaravan woont.
 • Schade door slecht onderhoud.
 • Schade door een aardbeving.
In de voorwaarden (pdf) leest u precies wat u wel en niet verzekert met onze Woonverzekering.
Heeft u een woonverzekering en kiest u voor All Risk? Dan bent u extra verzekerd bij uw Inboedelverzekering en Opstalverzekering.
Naar All Risk
Kies dan bij uw Inboedelverzekering voor de Kostbaarheden Buitenshuisverzekering. Uw dure spullen zijn hiermee ook buiten goed verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Zo kunt u met een gerust hart op pad in heel Nederland.
Over Kostbaarheden Buitenshuis
Met onze Woonverzekeringen verzekert u uw recreatiewoning en spullen. Maar natuurlijk heeft u liever geen schade. Lees hoe u lekkage door neerslag en stroomuitval kan voorkomen en hoe u uw recreatiewoning en spullen kan beschermen tegen stormschade.   

Ben ik verplicht om een Opstalverzekering af te sluiten voor mijn 2e huis?

Bij veel banken is een Opstalverzekering verplicht om een hypotheek te krijgen voor uw recreatiewoning. Vraag goed na wat de regels van uw bank zijn. Is de Opstalverzekering niet verplicht? Dan is het toch verstandig om een Opstalverzekering af te sluiten. U bent dan goed verzekerd tegen schade. Bijvoorbeeld als uw vakantiewoning afbrandt. U krijgt dan een bedrag om de schade te herstellen. Zonder verzekering bent u uw recreatiewoning en geld kwijt.

Bekijk en vergelijk de premie van onze Woonverzekeringen. En kies de beste verzekering voor uw situatie. U betaalt minder premie als u kiest voor een eigen risico.
Binnen 1 minuut berekend

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Woonverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocumenten

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Woonverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Woonverzekering vergelijken.

Bedenktijd en opzegtermijn

Als u uw polis heeft ontvangen heeft u nog 14 dagen de tijd om van de verzekering af te zien. U hoeft niet te betalen en ook geen reden op te geven. Daarna kunt u uw verzekering elk moment opzeggen. U heeft bij ons geen opzegtermijn.
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.