Wat is verzekerd bij lekkage door neerslag?

'Zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam …’ Maar wat als de miezer in een flinke wolkenbreuk verandert en u snel uw spullen van een stortbui moet redden? Wij zetten voor u op een rij wat verzekerd is tijdens lekkage door neerslag. Zo raakt u niet van de regen in de drup.

Check buienradar voor u weggaat

Het is altijd handig om naar de weervoorspellingen te kijken als u weggaat. Zeker als u even naar de bakker loopt en het dakraam op zolder openstaat. Heeft u namelijk schade omdat een raam of deur openstond, dan is dat helaas niet verzekerd met onze Inboedel- of Opstalverzekering.

Voor de bui binnen

Gisteren gebarbecued en de eettafel buitengezet voor extra ruimte en comfort? Zet deze op tijd weer binnen. Uw eettafel is bedoeld voor binnen. Die is buiten niet verzekerd. Ook niet bij schade door dikke hagelkeien. Dit in tegenstelling tot uw loungeset. Die is wel verzekerd tegen schade door hagel.

Schone goten voorkomen lekkage door neerslag

Met onze Opstalverzekering is schade door storm aan uw woning, schuur, garage en carport vaak gedekt. Zorg er wel voor dat rondvliegende takken en bladeren zich niet ophopen in uw regengoten. Dit zorgt soms voor lekkages in huis. Bijvoorbeeld doordat vocht langs de goot naar binnendringt. Deze vochtschade is niet verzekerd met onze Inboedelverzekering of Opstalverzekering.