Wat is verzekerd bij lekkage door neerslag?

'Zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam …’ Maar wat als de miezer in een flinke wolkenbreuk verandert en u snel uw spullen van een stortbui moet redden? Wij zetten voor u op een rij hoe u verzekerd bent bij waterschade. Zo raakt u niet van de regen in de drup.
13 jan 2023 3 minuten

Nood door waterschade? Bel ons op (0)55 579 7955

Bent u door waterschade in een noodsituatie en is daardoor een spoedreparatie nodig? Neem meteen contact met ons op. U krijgt een noodreparatie als dat nodig is. Binnen 2 uur is er iemand bij u. Wij betalen de redelijke kosten voor de maatregelen die u neemt om verdere schade voorkomen. Voorbeelden waarbij een schademelding spoed heeft:
  • U kunt niet meer in uw woning slapen

  • U kunt niet meer veilig wonen of werken

  • Extreme wateroverlast

Waterschade door open deuren of ramen

Het lijkt misschien een open deur, maar waterschade omdat u deuren, ramen, lichtkoepels of luiken vergat te sluiten is niet verzekerd met onze Inboedel- of Opstalverzekering. Daarom is het altijd handig om naar de weervoorspellingen te kijken voor u weggaat.

Lekkage door neerslag

Met onze Opstalverzekering is schade door storm aan uw woning, schuur, garage en carport vaak gedekt. Zorg er wel voor dat rondvliegende takken en bladeren zich niet ophopen in uw regengoten. Dit zorgt soms voor lekkages in huis. Bijvoorbeeld doordat vocht langs de goot naar binnendringt. Deze vochtschade, en andere schade door achterstallig onderhoud of bouwfouten, is niet verzekerd met onze Inboedelverzekering of Opstalverzekering.

Ook waterschade door water dat direct door muren, schoorsteen of muurafwerking naar binnen kwam, is niet verzekerd.

Waterschade door grondwater

Is grondwater uw huis binnen gedrongen? Helaas is de schade die hierdoor veroorzaakt werd, niet verzekerd met onze Inboedel- of Opstalverzekering

Doorweekte meubelen

Heeft u gisteren gebarbecued en de eettafel buitengezet voor extra ruimte en comfort? Zet deze op tijd weer binnen. Uw eettafel is namelijk bedoeld om binnen te staan. En is buiten dus niet verzekerd. Ook niet bij schade door dikke hagelkeien. Dit in tegenstelling tot uw tuin loungeset. Die is wel verzekerd tegen schade door hagel.

Tip: meld uw schade snel online 

Door hevige regenval of overstromingen kan het extra druk zijn aan de telefoon. Het is dan sneller om uw schade via onze app of online te melden. Heeft uw schade spoed? Dan gaan wij er meteen mee aan de slag. Bij kleinere schades kan het iets langer duren. Goed om te weten: heeft u waterschade door een storm? Dan geldt er altijd een eigen risico van € 250,- voor schade aan uw huis, tuin of bijgebouwen. Dit bedrag betaalt u zelf. Bij stormschade aan uw spullen en glas heeft u geen eigen risico.