Wat is verzekerd bij schade door het uitvallen van stroom?

U zit op de bank tv te kijken als – poef – alles op zwart gaat. De elektriciteit ligt eruit. Als de bliksem zoekt u naar de oorzaak. Want kaarslicht is best gezellig, maar niet als het te lang duurt. Wij vertellen u wat verzekerd is bij schade door uitvallen van stroom.

Houd uw hoofd en eten koel

Zorg ervoor dat u de deur van uw koelkast dichthoudt. Dit voorkomt bedorven voedsel. Met onze Inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade door stroomuitval als deze langer dan 6 uur duurt. Heeft u waterschade, omdat de inhoud van uw vriezer smelt? Dan is dit ook verzekerd.

Het dondert en het bliksemt

Bij onweer is het slim om de stekker van elektrische apparaten uit het stopcontact te trekken. Dit voorkomt (extra) schade aan uw spullen als de bliksem inslaat. Gebeurt dit toch in de buurt van uw huis? En heeft u hierdoor schade? Ook dan bent u verzekerd met onze Inboedelverzekering. Ditzelfde geldt voor schade door inductie. Dit is de ontlading van bliksem dat overspanning van het elektriciteitsnetwerk veroorzaakt. Met onze Opstalverzekering bent u verzekerd als er schade ontstaat aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan brand die uitbreekt door blikseminslag.

Tip: zoek een elektricien met onze Klushulp

Is de stroom uitgevallen? Grote kans dat uw elektrische systeem is overbelast. Maak meteen een afspraak met een elektricien uit de buurt.