Wat is verzekerd bij stormschade

En wat te doen

Het kan flink waaien in ons kikkerlandje. Gelukkig blijft het meestal bij een storm in een glas water. Maar soms gaat het echt tekeer. Vanaf windkracht 7 noemen wij het storm en is het oppassen geblazen. Wij zetten voor u op een rij hoe u verzekerd bent voor schade door storm.

Noodsituatie? Bel ons op (0)55 579 7955

Bent u door de storm in een noodsituatie en is daardoor een spoedreparatie nodig? Neem meteen contact met ons op. U krijgt een noodreparatie als dat nodig is. Binnen 2 uur is er iemand bij u. Bij een grote storm kan dit langer duren. Kunt u niet in uw huis blijven? Vraag dan of u tijdelijk bij familie of kennissen mag blijven. Wij betalen de redelijke kosten voor de maatregelen die u neemt om verdere schade voorkomen. Voorbeelden waarbij een schademelding spoed heeft:

  • U kunt niet meer in uw woning slapen
  • U kunt niet meer veilig wonen of werken
  • Extreme wateroverlast

Stormschade aan uw dak

Is uw dak zo lek als een mandje? Probeer het dan zo snel mogelijk waterdicht te maken. Kunt u het dak zelf niet veilig op en komt onze hersteller niet op tijd? Dan is waterschade aan uw huis en spullen verzekerd. We behandelen uw storm- en waterschade als 1 schade. U betaalt hiervoor 1 keer het eigen risico. Zijn er maar een paar dakpannen van uw dak gewaaid? Bel dan zelf een dakdekker. Bij minder dan 10 dakpannen kost de reparatie vaak minder dan € 200,-. En hoeft u de schade niet te melden.

Stormschade aan uw eigen schutting

Is uw schutting beschadigd of weggewaaid? Dan betalen wij de schade als de schutting van stevig materiaal is gemaakt en goed onderhouden is. Als u wilt plaatsen we dezelfde of een vergelijkbare schutting voor u terug. Gaat u liever voor een nieuwe look? Dat mag. Zelfs als deze duurder is. Dan betalen wij u het bedrag dat uw schutting waard was op het moment van de storm. Was uw schutting al aan vervanging toe of gemaakt van materiaal zoals zacht hout of riet? Dan betalen wij de schade niet of voor een deel.

Stormschade aan een gedeelde schutting

Deelt u de schutting of andere erfafscheiding met uw buren? Of staat de schutting op uw erfgrens? Om burenruzie te voorkomen betalen wij de helft van de schade. Uw buren kunnen voor hun deel naar hun eigen verzekeraar gaan. Ook voor het deel van hun schade kan een eigen risico gelden.

Stormschade aan uw auto

U wilt uw heilige koe zo goed mogelijk beschermen tegen weer en wind. Toch lukt dat niet altijd. Het hangt af van uw autoverzekering hoe uw auto verzekerd is tegen stormschade. Met alleen een WA-verzekering betaalt u de deze zelf. Maar met onze WA+ Beperkt Casco of All Risk Autoverzekering betalen wij de schade. Ditzelfde geldt voor onze Motorverzekering.

Voorkom natte voeten

Verwacht u een overstroming door de storm? Zet dan zandzakken voor uw deur en zet uw meubels droog. Dit doet u door ze naar een hogere verdieping te tillen. Is die er niet? Met een paar bierkratten komt u ook een heel eind. Schade aan spullen in uw tuin is verzekerd met onze Inboedelverzekering als deze bedoeld is om buiten te staan, zoals uw tuinmeubelen en vaste bloempotten.

Bomen en planten kunnen best tegen een stootje

Uw groen in de tuin valt niet zomaar om. Toch kan het tijdens een storm geen kwaad om ze zo goed mogelijk te beschermen. Zet de bloempotten tijdelijk binnen en dek struiken af met zeil. Krijgt u toch schade? Dan is uw ‘tuingroen’ tot € 1.000,- verzekerd met onze Opstalverzekering. Dat maximumbedrag geldt niet als bomen, planten en struiken onderdeel zijn van de erfafscheiding.

Stormschade en uw Inboedel- en Opstalverzekering: een handig overzicht

In de tabel hieronder ziet u welke stormschade met welke verzekering is verzekerd. Heeft u een huurwoning? Met de Inboedelverzekering is schade door storm aan uw spullen en uw huurwoning goed verzekerd. Uw verhuurder is verantwoordelijk voor de Opstalverzekering.

Inboedelverzekering

Schade aan uw huurhuis, losse spullen, tuin, terreinafscheiding en schuur

Opstalverzekering

Schade aan huurdersbelang of eigenaarsbelang, losse spullen, tuin, terreinafscheiding en schuur

Dakpannen
Spullen in uw woning
Schade door storm aan het frame van uw kassen of broeikassen *
Schutting/terreinafscheiding *
Zonnepanelen, laadpalen en thuisaccu’s *
Tuinhuis, schuur en garage(box) *
Glas van uw woning *
Rolluiken en zonwering *
(Schotel)antennes
Lichtkoepels en dakramen *
Dieren die buiten in een stal, volière of schuur zijn
Spullen die bedoeld zijn om in de tuin te gebruiken zoals tuinmeubelen
Spullen die niet bedoeld zijn om buiten te staan zoals een skelter of een fiets
Spullen die buiten staan voor bouwen of verbouwen
Schade door slijtage, ouderdom, verrotting en roest
Schade door slecht onderhoud of bouwfouten

*Bij huurdersbelang kan dit wel verzekerd zijn met de Inboedelverzekering.

Bekijk onze afschrijvingslijst voor een uitgebreid overzicht
Wilt u precies weten hoe het zit met uw vergoeding? In de afschrijvingslijst ziet u de afschrijvingsperiode en het afschrijvingspercentage per product. De lijst is een richtlijn. De dagwaarde van uw spullen hangt ook af van het gebruik, het merk en de aankoopprijs.

Eigen risico bij stormschade

Goed om te weten: bij stormschade geldt altijd een eigen risico van € 250,- voor schade aan uw huis, tuin of bijgebouwen. Dit bedrag betaalt u zelf. Bij stormschade aan uw spullen en glas heeft u geen eigen risico.

Tip: meld uw schade online

Door de storm kan het extra druk zijn aan de telefoon. Het is dan sneller om uw schade via onze app of online te melden. Heeft uw schade spoed? Dan gaan wij er meteen mee aan de slag. Bij kleinere schades kan het iets langer duren.

Schade melden