Ongevallenverzekering zzp

Bescherm uzelf, uw gezin of uw personeel tegen schade door een ongeluk

Een passende ongevallenverzekering voor iedere situatie.

Een ongevallenverzekering van Centraal Beheer dekt schade die ontstaat tijdens een ongeluk. Het gaat hierbij om de kosten van bijvoorbeeld letsel, invaliditeit of overlijden. Voor zzp’ers is het soms lastig om te bepalen welke ongevallenverzekering nodig is. U heeft namelijk keuze uit 3 verzekeringen:
  • Een Arbeidsongeschiktheids­verzekering voor zelfstandige ondernemers.
  • Een Persoonlijke Ongevallen­verzekering voor uw privésituatie.
  • Een Bedrijfsongevallen­verzekering voor uw personeel.

Wat is het verschil tussen deze ongevallenverzekeringen?

Welke ongevallenverzekering past bij uw situatie? Dat hangt af van wat u precies wilt verzekeren. Wij zetten de verschillen voor u op een rij.

Maandelijks inkomen als u niet meer kunt werken

Als zelfstandig ondernemer krijgt u bij arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van het UWV. U bent zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Bent u door een ziekte, zwangerschap of ongeval arbeidsongeschikt? Dan zorgt onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor maandelijks inkomen.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Eenmalig bedrag na een ongeval

Ongelukken gebeuren ook als u niet aan het werk bent: thuis, op school, tijdens het sporten en in het verkeer. Onze Persoonlijke Ongevallenverzekering beschermt u en uw gezin tegen de financiële gevolgen hiervan. Raakt u blijvend invalide door een ongeval? Dan keren wij een bedrag uit aan u. Overlijdt u door een ongeval? Dan wij keren een bedrag uit aan uw nabestaanden. Let op: een Persoonlijke Ongevallen­verzekering dekt géén arbeidsongeschiktheid door ziekte. Onze arbeidsongeschiktheidsuitkering wel.
Persoonlijke Ongevallenverzekering

Vast bedrag voor uw medewerkers na een ongeval

Sommige mensen verwarren “zzp’er” nog wel eens met “zelfstandig ondernemer”. Bent u een zelfstandig ondernemer mét personeel? Dan bent u verantwoordelijk voor uw personeel. Onze Bedrijfsongevallenverzekering vergoedt ongevallen tijdens of onderweg naar het werk, die arbeidsongeschiktheid of overlijden als gevolg hebben. Deze verzekering dekt personeel in loondienst, uitzendkrachten én stagiairs. Het maakt niet uit wie het ongeval veroorzaakte.
Bedrijfsongevallenverzekering