Uw levensverzekering

Zó is uw verzekering weer helemaal up-to-date

U heeft een levensverzekering bij ons. Misschien weet u niet zeker of deze verzekering nog helemaal bij u past. Het is belangrijk om dit regelmatig te bekijken. Daar helpen wij u graag bij.

Bekijk uw levensverzekering

Handig: Houd uw polissen en voorwaarden bij de hand. Vraag eventueel uw adviseur om mee te denken. Een financieel adviseur bekijkt samen met u uw financiële situatie. En kan u adviseren over de juiste financiële beslissing. Heeft u geen adviseur? Vind een adviseur bij u in de buurt.

Wilt u uw verzekering aanpassen? Dan leest u onderaan deze pagina hoe u dit kunt doen.
U heeft uw levensverzekering een tijdje geleden afgesloten. En dat heeft u met een bepaald doel gedaan.

Een aantal punten waar u bij stil kunt staan:
 • Beleggingsverzekering: De hoogte van de uitkering staat niet vast. Het is goed om uw verzekering regelmatig te bekijken. U kunt er voor kiezen om meer of minder risicovol te gaan beleggen. Of misschien wilt u de aanvullende overlijdensdekking stoppen. U leest er meer over in onze brochure.
 • Garantieverzekering: De afgelopen jaren is het verzekerd bedrag niet gestegen door overrentedeling. Wij verwachten dat dit de komende jaren zo blijft. Misschien haalt u hierdoor uw doel niet meer. Het kan dan verstandig zijn om zelf extra te sparen.
 • Lijfrenteverzekering: Als jaarruimte heeft, kunt u soms bijstorten in uw lijfrenteverzekering. Soms kan dit niet meer binnen uw garantie- of beleggingsverzekering, dan is een bancaire lijfrente een mogelijkheid. Bereken uw jaarruimte.
 • Spaargarantverzekering: U heeft deze verzekering afgesloten voor uw hypotheek. Past het verzekerd bedrag hier nog bij? Bespreek dit met een hypotheekadviseur.
 • Uitvaartverzekering: Check de uitvaartkostenmeter. Zo weet u of het verzekerd bedrag hoog genoeg is.
 • Overlijdensrisicoverzekering: Check of het bedrag dat u verzekerde nog past bij het doel waarvoor u de verzekering afsloot? Is dit niet zo? Dan kan het verstandig zijn het verzekerd bedrag aan te passen. Het verzekerd bedrag verhogen kan niet altijd op uw bestaande verzekering. Dan kunt u bijvoorbeeld wel een nieuwe verzekering afsluiten. Misschien bent u dan zelfs goedkoper uit. 

Als uw gezinssituatie verandert, dan kan dat gevolgen hebben voor uw levensverzekering. Misschien wilt u dat iemand anders de uitkering krijgt. Pas dan de verzekering aan.

Voorbeelden waarbij u misschien de begunstiging op uw levensverzekering wilt aanpassen:
 • U heeft een (nieuwe) partner
 • U bent gescheiden
 • U heeft een kind gekregen
 • Uw kind is uit huis gegaan
 • Uw partner of kind is overleden
Heeft u een samengesteld gezin? Woont u samen? Het is dan extra belangrijk dat u de begunstiging goed geregeld heeft. 

Misschien heeft u tijdelijk minder inkomen. Of juist meer. Dan is het belangrijk dat u kijkt of uw verzekering nog helemaal aansluit bij uw wensen.

Voorbeelden van veranderingen in uw financiële situatie zijn:
 • U heeft de verzekering niet meer nodig, bijvoorbeeld omdat u een financiële meevaller heeft gehad. U kunt de verzekering dan misschien voor een ander doel inzetten.
 • U heeft een financiële tegenvaller gehad en hierdoor is de verzekering misschien nog belangrijker geworden. U wilt de mensen die u liefheeft onbezorgd achterlaten.
 • U bent verhuisd of u heeft een nieuwe baan waardoor uw vaste inkomsten en uitgaven er anders uitzien.
 • U kunt uw premie (tijdelijk) niet meer betalen.


Op uw polis staan de aanvullende dekkingen die u heeft meeverzekerd. U heeft mogelijk een aanvullende dekking bij overlijden of bij arbeidsongeschiktheid. Soms kunt u deze stoppen. U kunt deze later niet terugzetten op de polis.

Roken en uw overlijdensrisicoverzekering
U heeft een overlijdensrisicoverzekering en u bent langer dan 2 jaar gestopt met roken. Of bent u juist weer begonnen met roken? Bekijk wat de gevolgen voor uw verzekering kunnen zijn.

Heeft u nog andere producten bij Centraal Beheer? Bekijk dan ook de pagina Veranderingen in uw leven om te zien of u voor uw andere verzekeringen alles geregeld heeft.