Levensverzekering

Levensverzekering afsluiten

Wat is een levensverzekering?

Met een levensverzekering verzekert u uw eigen leven. Of het leven van een ander. Overlijdt de persoon die u heeft verzekerd? Dan keert de levensverzekering uit. Dat kan een bedrag zijn. Maar ook het verzorgen van de uitvaart.

Verschillende levensverzekeringen

Een levensverzekering sluit u af om te zorgen dat uw nabestaanden kosten kunnen betalen. Bijvoorbeeld voor studie, kinderopvang, huur of het aflossen van een hypotheek of schuld. Of voor een uitvaart. De bekendste levensverzekeringen zijn:

  • Uitvaartverzekering

    Een uitvaartverzekering is een levensverzekering waarmee u zich verzekert van een goed verzorgde uitvaart. U kunt een bedrag verzekeren. Dan kunnen u of uw nabestaanden bij een overlijden met dit bedrag de uitvaart betalen. Maar u kunt ook kiezen voor uitbetaling in natura. Dan regelt een uitvaartverzorger de uitvaart.

  • Overlijdensrisicoverzekering

    Wilt u dat uw nabestaanden een bedrag krijgen als u overlijdt? En wilt u dat uw nabestaanden zelf kunnen bepalen waar zij dit bedrag voor gebruiken? Dan kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Uw nabestaanden ontvangen een bedrag als u voor de einddatum van de overlijdensrisicoverzekering overlijdt.

  • Bekijk onze Overlijdensrisicoverzekering

Hoeveel kost een levensverzekering?

De premie die u betaalt voor de levensverzekering hangt af van een aantal zaken. Zo is het belangrijk wat u precies verzekert. Een bedrag? Of een uitvaart? En voor hoelang u de levensverzekering afsluit. Ook de leeftijd en de gezondheid van de verzekerde bepalen de hoogte van de premie.

Soms betaalt u belasting

Bij een levensverzekering betaalt u soms erfbelasting over het uitgekeerde bedrag. Heeft u een uitvaartverzekering of spaarverzekering? Dan betaalt u soms ook belasting over het gespaarde bedrag.

Uw levensverzekering afsluiten bij een hypotheek

Veel mensen sluiten een levensverzekering af bij hun hypotheek. De verzekering wordt gekoppeld aan de hypotheek. Dat noemen we verpanden. Als u overlijdt dan ontvangt uw hypotheekverstrekker het verzekerde bedrag. Hiermee wordt een deel van uw hypotheek afgelost.