Levensverzekering

Levensverzekering afsluiten

Wat is een levensverzekering?

Met een levensverzekering verzekert u uw eigen leven. Of het leven van een ander. Overlijdt de persoon die u heeft verzekerd? Dan keert de levensverzekering uit. Dat kan een bedrag zijn. Maar ook het verzorgen van de uitvaart.

Verschillende levensverzekeringen

Een levensverzekering sluit u af om te zorgen dat uw nabestaanden kosten kunnen blijven betalen. Bijvoorbeeld voor studie, kinderopvang, huur of het aflossen van een hypotheek of schuld. Of voor een uitvaart. De bekendste levensverzekeringen zijn de overlijdensrisicoverzekering en de uitvaartverzekering. Er zijn nog veel meer soorten levensverzekeringen. Bijvoorbeeld een gemengde verzekering bij leven, kapitaalverzekering en lijfrenteverzekering. Bent u zelfstandig ondernemer? Ook dan is het handig om na te denken over een levensverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Wilt u dat uw nabestaanden een bedrag krijgen als u overlijdt? En dat uw nabestaanden zelf kunnen bepalen waar zij deze uitkering voor gebruiken? Dan kunt u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Uw erfgenamen ontvangen een bedrag als u voor de einddatum van de overlijdensrisicoverzekering overlijdt.

In 3 stappen verzekerd

 1. Bereken uw premie en sluit onze Overlijdensrisicoverzekering online af. Wij hebben hiervoor een scan van 2 documenten nodig: van uw identiteitsbewijs en van een bankafschrift.
 2. U vult de gezondheidsverklaring veilig online in. U ontvangt van ons 2 sms’jes met inloggegevens. Na het invullen bent u direct verzekerd met de voorlopige dekking.
 3. De verzekering start als we u medisch goedkeuren. U ontvangt de polis.

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering waarmee u zich verzekert van een goed verzorgde uitvaart. U kunt een bedrag verzekeren. Dan kunnen uw nabestaanden uw uitvaart betalen. Maar u kunt ook kiezen voor uitkeren in natura. Dan regelt een uitvaartverzorger de uitvaart. Deze verzekering keert altijd uit als u overlijdt.

De verschillen tussen een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Dit zijn de verschillen tussen deze 2 levensverzekeringen.

  • Wanneer volgt er een uitkering?

   Altijd
  • Uitkering te besteden aan

   Uitvaart
  • Uitkering

   In natura of een bedrag in 1 keer,
   afhankelijk van uw verzekering.
  • Spaart u met deze verzekering?

   Ja
  • Is het bedrag dat ik heb gespaard
   vrij op te nemen?

   Nee
  • Af te sluiten bij Centraal Beheer?

   Nee
  • Wanneer volgt er een uitkering?

   Alleen als u overlijdt voor de
   einddatum van de verzekering
  • Uitkering te besteden aan

   Vrij te besteden
  • Uitkering

   Een bedrag in 1 keer
  • Spaart u met deze verzekering?

   Nee
  • Is het bedrag dat ik heb gespaard vrij op te nemen?

   Niet van toepassing; u spaart niet.
  • Af te sluiten bij Centraal Beheer?

   Ja

Uitvaart­verzekering

Overlijdens­risico­verzekering

Wanneer volgt er een uitkering?
Altijd
Alleen als u overlijdt voor de einddatum van de verzekering
Uitkering te besteden aan
Uitvaart
Vrij te besteden
Uitkering
In natura of een bedrag in 1 keer, afhankelijk van uw verzekering
Een bedrag in 1 keer
Spaart u met deze verzekering?
Ja
Nee
Is het bedrag dat ik heb gespaard vrij op te nemen?
Nee
Niet van toepassing; u spaart niet
Af te sluiten bij Centraal Beheer?
Nee

Een overlijdensrisicoverzekering kunt u ook gebruiken voor uw uitvaart

U kunt met een overlijdensrisicoverzekering ook een bedrag laten uitkeren dat uw nabestaanden kunnen gebruiken voor uw uitvaart. Dan betaalt u meestal minder premie dan voor een uitvaartverzekering. Maar als u na de looptijd van de verzekering overlijdt, is er geen potje beschikbaar om uw uitvaart mee te regelen.

Hoeveel kost een levensverzekering?

De premie die u betaalt voor de levensverzekering hangt af van een aantal zaken. Zo is het belangrijk wat u precies verzekert. Een bedrag? Of een uitvaart? En voor hoelang u de levensverzekering afsluit. Ook de leeftijd en de gezondheid van de verzekerde bepalen de hoogte van de premie. U kunt al een overlijdensrisicoverzekering bij Centraal Beheer afsluiten vanaf een paar euro per maand. U ontvangt een lagere premie als u niet rookt.

Soms betaalt u belasting

Bij een levensverzekering betaalt u soms erfbelasting over het uitgekeerde bedrag. Heeft u een uitvaartverzekering of spaarverzekering? Dan betaalt u soms ook belasting over het gespaarde bedrag.

Uw levensverzekering afsluiten bij een hypotheek

Veel mensen sluiten een levensverzekering af bij hun hypotheek. De verzekering wordt gekoppeld aan de hypotheek. Dat noemen we verpanden. Als u overlijdt dan ontvangt uw hypotheekverstrekker het verzekerde bedrag. Hiermee wordt een deel van uw hypotheek afgelost.

Een adviseur kan u helpen bij de keuze van uw levensverzekering

Weet u niet wat in uw situatie verstandig is? Vraag dan een adviseur om u te helpen. Hij kan met u in kaart brengen welke levensverzekering het beste bij u past.