Wat doet u met het geld van uw RenteVast Rekening?

De keuze is aan u!

De rentevastperiode van uw RenteVast Rekening loopt af

Weet u al wat u met uw geld gaat doen? Misschien heeft u al een specifiek doel in gedachten. Als u het nog niet weet geven we u graag wat tips en inspiratie om u bij uw keuze te helpen.

Centraal Beheer heeft 3 tips voor u

Blijven sparen

Wij boeken het geld op de einddatum terug op uw RentePlús Rekening. Als u er niets mee doet spaart u daar gewoon verder. U kunt uw geld weer vastzetten door een nieuwe RenteVast Rekening te openen. U weet zo precies hoeveel geld u na de gekozen periode heeft opgebouwd.

Verduurzamen

Verduurzamen is altijd een goed idee. U woont prettiger én bespaart energiekosten. Wilt u direct aan de slag met uw opgebouwde saldo? Onze checklist Woning Verduurzamen helpt u op weg met een oplossing voor elk budget. Of u het nu groot aanpakt of klein.

Beleggen

Met beleggen haalt u misschien een hoger rendement. Maar beleggen brengt ook kosten en risico’s met zich mee. Kunt u (een deel van) uw geld een tijdje aan de kant zetten? Dan is beleggen misschien iets voor u. U kunt bij ons met elk gewenst bedrag beginnen met beleggen.

Sparen en beleggen?

Met sparen of beleggen zorgt u er voor dat uw geld in waarde kan groeien. Maar er zijn verschillen tussen sparen en beleggen. Als u spaart, weet u wat de rente is. U weet dus precies wat u krijgt. Bij beleggen weet u van te voren nooit wat het resultaat is. Er zijn onzekerheden die ervoor kunnen zorgen dat de resultaten tegenvallen. Of meevallen.

De verschillen tussen sparen en beleggen

Sparen bij Centraal Beheer

 • U kunt altijd bij uw geld (tenzij u het vastzet in een deposito)
 • U kiest zelf hoeveel en hoe vaak u spaart
 • Zekerheid van het deposito­garantiestelsel
 • Geen kosten
 • Wij schrijven de rente maandelijks bij of af
Meer weten over de verschillen tussen sparen en beleggen. Lees verder.

Beleggen bij Centraal Beheer

 • U kunt altijd bij uw geld
 • Mogelijk haalt u meer uit uw inleg dan bij sparen
 • Geen zekerheid van het deposito garantiestelsel
 • Meer risico: uw inleg kan minder waard worden
 • Als u een bedrag heeft dat u een langere tijd kunt missen
 • Lage kosten

Beleggen brengt kosten en risico's met zich mee.
U kunt (een deel van) uw inleg verliezen.

Deze informatie kan reclame bevatten. Lees het prospectus en de essentiële beleggersinformatie voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. En beschikt over een vergunning als beheerder van beleggingsinstellingen van de AFM onder nummer 15001209.

Meer inspiratie

Slim belastingvrij schenken: dat doet u zo

U heeft voldoende geld en wilt wel iets weggeven. Hoe geeft u uw geld slim weg, zonder vooral de Belastingdienst blij te maken? We geven 3 tips.

Maak uw huis duurzaam

Steeds vaker wordt er slim duurzaam gebouwd. Maar wat als u in uw niet-duurzame huis wilt blijven wonen. En wel bewust met het milieu wilt omgaan. Wat kunt u zelf aan uw huis doen? Of laten doen?

Tips om uw hypotheek af te lossen

Heeft u een aardige spaarrekening en een hypotheek? Misschien wilt u uw hypotheek alvast gaan aflossen. Dat kan in veel gevallen. Met elke aflossing wordt uw huis een beetje meer van u. We vertellen u waar u op moet letten.