Rekening openen

RenteVast Rekening

Zo eenvoudig opent u een rekening

U heeft uw RentePlús Rekening nodig om een RenteVast Rekening te kunnen openen. Met uw RentePlús Rekening kunt u zoveel RenteVast Rekeningen openen als u wilt. Dit is handig als u verschillende bedragen wilt vastzetten tegen verschillende looptijden.

U heeft Mijn Centraal Beheer nodig

Heeft u nog geen Mijn Centraal Beheer? Vraag direct een account aan.
Staat er € 500,- of meer op uw RentePlús Rekening? Dan kunt u een RenteVast Rekening openen met de button onder 'Sparen' in uw account.
U kunt € 500,- tot € 250.000,- vastzetten op een RenteVast Rekening. U kiest zelf hoelang u het bedrag wilt vastzetten. Dit noemen we de looptijd. U ziet direct de rente en het eindbedrag per looptijd. Open zoveel RenteVast Rekeningen als u wilt.
U ziet uw RenteVast Rekening direct in Mijn Centraal Beheer.

Verschillende looptijden mogelijk

Wilt u een deel van uw spaargeld voor langere tijd vastzetten? En een ander deel voor een kortere tijd? Dan kunt u meerdere RenteVast Rekeningen openen. 

U kunt meer RenteVast Rekeningen openen met verschillende looptijden

U kunt bijvoorbeeld € 500,- voor 5 jaar vastzetten op de ene RenteVast Rekening. En op een andere RenteVast Rekening bijvoorbeeld € 10.000,- voor 10 jaar. Vanuit uw RentePlús Rekening kunt u zoveel RenteVast Rekeningen openen als u wilt. Met de looptijd die u wenst.

Uw RenteVast Rekening stoppen

Stopt u uw RenteVast Rekening vóór de einddatum? Dan betaalt u daar kosten voor. Behalve als u de RenteVast Rekening binnen 14 dagen na de opening stopt. Of als er sprake is van een bijzondere situatie zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid of faillissement. Hierbij gelden er wel bepaalde voorwaarden.

Laat ons weten dat u wilt stoppen

  • Stuur een e-mail naar rpr@centraalbeheer.nl. Gebruik hiervoor het e-mailadres dat bij ons bekend is. Dat geeft ons zekerheid dat de e-mail echt van u komt. U vindt dit e-mailadres in Mijn Centraal Beheer.
  • Zet in het onderwerp van uw e-mail het nummer van uw RenteVast Rekening.
  • Stopt u de RenteVast Rekening in verband met overlijden, werkloosheid buiten uw schuld, arbeidsongeschiktheid, schuldsanering of faillissement? Dan hoeft u mogelijk geen kosten te betalen. Vermeld zo’n situatie daarom in uw e-mail. Stuurt u ook de documenten die wij nodig hebben mee?

We informeren u over de kosten

  • Hoeft u ons geen rentenadeel te vergoeden? Dan betaalt u alleen € 50,- administratiekosten. Wij halen de administratiekosten van uw inleg af. De rest van het spaarbedrag en de opgebouwde rente storten we op uw RentePlús Rekening. Daarna beëindigen we uw RenteVast Rekening.
  • Moet u ons wél een rentenadeel vergoeden? Dan ontvangt u eerst een e-mail met een overzicht van de kosten. Daarna beslist u definitief of u de rekening stopt

In deze situaties hoeft u geen kosten te betalen

  • Wij krijgen binnen 14 dagen na het openen van de rekening een e-mail waarin u laat weten dat u toch geen RenteVast Rekening wilt.
  • Eén van de rekeninghouders overlijdt.
  • Eén van de rekeninghouders raakt buiten zijn/haar schuld werkloos.
  • Eén van de rekeninghouders raakt arbeidsongeschikt.
  • Eén van de rekeninghouders komt in de schuldsanering.

U kunt uw beëindigde RenteVast Rekening nog 12 maanden inzien

In Mijn Centraal Beheer en de app ziet u uw RenteVast Rekening als beëindigde rekening.

Heeft u een vraag?

U kunt ons altijd bellen met vragen over onze spaarproducten. Wij helpen u graag!
We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.