Tips om uw hypotheek af te lossen

Heeft u een aardige spaarrekening en een hypotheek? Misschien wilt u uw hypotheek alvast gaan aflossen. Dat kan in veel gevallen. Met elke aflossing wordt uw huis een beetje meer van u. We vertellen u waar u op moet letten. 

Geldzaken 1 jun 2018 2 minuten

Los uw hypotheek af met spaargeld 

Heeft u veel geld op uw spaarrekening staan en heeft u het niet nodig? Dan kan aflossen op uw hypotheek een slim idee zijn. De rente op spaarrekeningen is op dit moment erg laag. Heeft u meer dan € 30.000,- per persoon gespaard? Dan gaat u belasting betalen. Aflossen kan dan voordeliger zijn. Met aflossen verlaagt u uw schulden. Én u vergroot uw bezit.

Lagere maandlasten als u uw hypotheek aflost

De kans is groot dat u meer rente voor uw hypotheek betaalt, dan u op uw spaarrekening ontvangt. Spaargeld gebruiken om een hypotheek af te lossen zorgt voor lagere maandlasten. Lijkt het maar een klein bedrag per maand? Vermenigvuldig het eens met het aantal maanden dat uw hypotheek nog loopt. Aflossen loont echt wel. 

Check uw hypotheekakte goed 

Aflossen is bij heel veel hypotheekvormen mogelijk. Maar de regels zijn niet overal hetzelfde. Sommige hypotheekverstrekkers brengen een boete in rekening voor eerder aflossen. Check voordat u aflost uw hypotheekakte goed. Met aflossen wilt u toch geld besparen en niet extra betalen? Hier vindt u meer informatie over extra aflossen bij Centraal Beheer.
Stel in huis

Houd voldoende geld over

Een verlaging van uw maandlasten is natuurlijk leuk. Maar zorg er wel voor dat u voldoende spaargeld overhoudt. Los uw hypotheek daarom alleen af met geld dat u niet nodig heeft. Heeft u vragen over aflossen of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan contact op met een onafhankelijke adviseur.