Einde rentevast-periode

Belangrijk keuzemoment

Bij het afsluiten van uw hypotheek koos u een rentevast-periode. Eindigt uw rentevast-periode bijna en heeft uw hypotheek de einddatum nog niet bereikt? Dan ontvangt u een voorstel voor een nieuwe rentevast-periode. In dat voorstel staan combinaties van rentevast-periodes en rentes. U kiest zelf een nieuwe combinatie.
Bekijk uw hypotheek

U kunt uw rente opnieuw vastzetten

6 maanden voor het einde van uw rentevast-periode informeren wij u dat uw rentevast-periode bijna afloopt. 3 maanden later ontvangt u een rentevoorstel met een keuzeformulier. U kiest een nieuwe rentevast-periode en u uploadt het ondertekende keuzeformulier. U kunt ook overstappen op een kwartaalvariabele rente. Of naar een andere hypotheekaanbieder. U hoeft ons dan geen vergoeding te betalen.

Bekijk onze rentevast-periodes


Heeft u een kwartaalvariabele rente?

Een kwartaalvariabele rente verandert elke 3 maanden. Als u een kwartaalvariabele rente heeft, ontvangt u geen voorstel voor een volgende periode van 3 maanden. De rente verandert automatisch. Wilt u uw rente vastzetten voor 1 jaar of langer? Hiervoor vult u het formulier ‘Hypotheekrente vastzetten’ in. U krijgt de rente van de dag waarop wij het formulier ontvangen. Is het formulier vóór de 14e van de maand bij ons binnen? Dan gaat de wijziging in op de 1e dag van de volgende maand. Anders duurt het een maand langer.

Lees meer over

Rente middelen

Eerder profiteren van een lage rente? Dat kan met rentemiddeling of rente-afkoop.

Extra aflossen

Een extra aflossing brengt uw maandbedrag omlaag. Dat is zo geregeld.

Risico-opslag verlagen

Zit er een risico-opslag in uw hypotheekrente? Dat hoeft niet altijd zo te blijven.