Woningzoektips

Vind het huis dat bij u past

Hoe vergroot u uw kansen op de woningmarkt? Waar vindt u het huis dat bij u past? Hieronder vindt u handige tips voor uw zoektocht. Let op: voor nieuwbouw werkt het net even anders!

Tip 1: Zoeksites: gebruik ze goed

Er zijn verschillende grote huizenzoeksites. Ze bieden u veel mogelijkheden om op maat te zoeken. En u kunt een zoekopdracht instellen, zodat u nieuw aanbod via e-mail ontvangt. Maar er zijn ook wat beperkingen. Niet alle websites tonen alle huizen die te koop staan. Bijvoorbeeld omdat een makelaar niet onder een makelaarsorganisatie valt. Daarnaast is de informatie niet altijd actueel. Soms vergeet een partij om een wijziging door te geven, of wacht er lang mee. Dan lijkt het huis nog te koop, maar is het al verkocht.

Tip 2: Volg makelaars op sociale media

Zoek naar makelaars in uw zoekgebied. Volg ze op sociale media. Soms verschijnt daar het aanbod al voordat het op bijvoorbeeld Funda komt. Veel makelaars zijn actief op Facebook en Twitter. Ziet u een woning die u aanspreekt? Dan bent u een grotere doelgroep misschien voor. En kunt u direct contact opnemen voor een bezichtiging.

Tip 3: Schakel uw netwerk in

Deel via sociale media en bijvoorbeeld op uw werk of sportvereniging dat u zoekt naar een nieuwe woning. Misschien weet iemand in uw netwerk een leuk huis dat te koop komt.

Tip 4: Stel een zoekopdracht in bij een makelaar

Behalve via sociale media kunt u via de website van een makelaar ook zoeken. U vult dan uw voorkeuren in. Komt er een huis bij dat voldoet aan uw voorkeuren? Dan ontvangt u daarover een bericht.

Tip 5: Vraag een makelaar uw huis voor u te zoeken

Wilt u de zoektocht liever grotendeels of helemaal uit handen geven? Dan schakelt u een aankoopmakelaar in. Dit bespaart u tijd en kan helpen in de onderhandeling. Doordat makelaars onderling inzicht hebben in nieuw aanbod, is er een kans dat u eerder op de hoogte bent van nieuwe woningen.