Een bezichtiging plannen

Een afspraak regelen

Bent u geïnteresseerd in een woning? En wilt u eens binnen kijken? Dan is het tijd om een bezichtiging te plannen.
Meestal plant u een bezichtiging bij de makelaar van de verkoper. Maar via verschillende huizenzoeksites kunt u ook een afspraak aanvragen. U geeft dan een voorkeursdag of – tijd door. Vaak wordt u dan teruggebeld door de makelaar. Die plant de afspraak met u in.

Alleen of in een groep

De afspraak voor een bezichtiging is met u en de makelaar van de verkoper. Is er veel interesse voor een woning? Dan kan de makelaar ervoor kiezen om de bezichtigingen in groepen te doen. U bent dan met meerdere mensen tegelijk in de woning. De makelaar is aanwezig voor uw vragen. Verkoopt iemand zijn huis zonder makelaar? Dan gaat het net even anders. De eigenaar van de woning is dan vaak aanwezig bij bezichtiging.

Bezichtigen is gratis

Voor een bezichtiging hoeft u niet te betalen. Neemt u een aankoopmakelaar mee naar een bezichtiging? Dan betaalt u daar natuurlijk wel voor. Soms per keer, soms via het pakket dat u heeft afgesproken.
Staat de bezichtiging gepland? Dan heeft u vast iets aan deze tips! Vergeet niet om de advertentie van de woning goed te bekijken. Ook de brochure kunt u alvast doorbladeren. Neem deze met uw vragen of opmerkingen mee naar de afspraak.