Nieuwbouwwoning zoeken

Vind projecten in de buurt waar u zoekt

Waarvoor kiest u? Een bestaande woning of liever nieuwbouw? Een bestaande woning vindt u makkelijk online. Maar hoe zoekt u naar een woning die nog niet is gebouwd?

Verschillende websites zetten het aanbod op een rij

 • Grote huizenzoeksites
  Op de bekende huizenzoeksites is vaak een speciaal onderdeel ‘nieuwbouw’. Ook in de zoekopdracht kunt u aangeven of u bestaande- of nieuwbouw wilt.

 • Websites van projectontwikkelaars
  Projectontwikkelaars laten hun bestaande en nieuwe projecten vaak zien op hun eigen website.

 • Websites van projecten
  Bijna elk nieuwbouwproject heeft zijn eigen website. Én er zijn websites die al deze projecten verzamelen. Ook gemeenten die meebouwen hebben vaak een website of deel van hun website ingericht.

 • Woonplatforms
  Hier promoten alle partijen die betrokken zijn bij een nieuwbouwproject samen het project.

Kent u geen namen van platforms of ontwikkelaars? Gebruik dan een zoekmachine en zoek op ‘nieuwbouw’ + de naam van de gemeente of plaats waar u zou willen wonen. Gebruik die resultaten om meer te weten over projectontwikkelaars en projecten in uw zoekgebied.

U kunt zich aanmelden bij makelaars om op de hoogte te blijven

Dit kan bij elke makelaar, maar het handigst is om te kiezen voor een makelaar die zich (ook) richt op nieuwbouwprojecten. Ook volgen op sociale media is een handige tip!

Grote projecten hebben een informatiecentrum

Komt er veel woningaanbod in een (nieuwe) wijk? Dan wordt er soms een informatiecentrum ingericht. Alle informatie over het project is hier te vinden.