Kunt u zelf een hypotheek afsluiten?

Als u zelf een hypotheek afsluit, heeft u kennis nodig van hypotheken en financiële producten. In deze stap beantwoordt u een paar vragen om dit te bepalen. En kijkt u of de Thuis Hypotheek Online bij u past.

Om u de juiste hypotheek aan te bieden, hebben wij veel gegevens van u nodig. Wij vragen u in deze stap uw informatie door te geven over:

  • Uw persoonsgegevens
  • Uw financiële situatie
  • Uw nieuwe woning

Het is belangrijk dat u die nauwkeurig en naar waarheid invult. Kijk hiervoor in uw eigen administratie of vraag informatie op bij uw werkgever. U kunt de vragenlijst daarom opslaan om later verder te gaan. Zo heeft u alle tijd om rustig alle informatie te verzamelen.

U heeft misschien niet alle informatie bij de hand. Vraag eventueel uw makelaar om hulp of laat een taxatierapport maken.

Hier stelt u uw nieuwe hypotheek samen. Daarvoor heeft u kennis van hypotheken en financiële producten nodig. U moet goed weten wat u wilt met uw financiële toekomst. Komt u er toch niet alleen uit? U kunt altijd kiezen om de hulp van een onafhankelijk hypotheek­adviseur in te schakelen. Hiervoor betaalt u wel kosten.

Verzekeringen

Uw hypotheek is een forse financiële verplichting. Als er iets gebeurt, wilt u dat u of uw naasten in uw huis kunnen blijven wonen. Wij leggen uit welke verzekeringen daarbij kunnen helpen. Zo zorgt u er voor dat u zorgeloos kunt blijven wonen in het huis van uw dromen.

In deze stap doet u een test. Hiermee kunt u zien of u voldoende weet over hypotheken en financiële producten om zelf een hypotheek af te sluiten. Als u deze test haalt, kunt u verder met het aanvragen van de hypotheek.

Als u de test heeft afgerond heeft u alle informatie ingevuld die wij nodig hebben om u een passende hypotheek aan te bieden. Om uw aanvraag te beoordelen hebben wij diverse documenten nodig. Denk daarbij aan:

  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs.
  • Een recente salarisstrook of specificatie van uw uitkering.
  • Een werkgevers­verklaring of een intentie­verklaring
U heeft alle gegevens ingevuld en bent helemaal klaar voor het aanvragen van het ‘Voorstel met Renteaanbod’. Als u dit Voorstel met Renteaanbod wilt ontvangen betaalt u via Ideal € 495,-. Na betaling ontvangt u binnen 2 werkdagen ons Voorstel met Renteaanbod.

U heeft 2 weken om te beslissen of u met het Voorstel met Renteaanbod akkoord gaat.

Wilt u het Voorstel met Renteaanbod van Centraal Beheer gebruiken? Dan ondertekent u het voorstel en stuurt het met de daarin gevraagde documenten naar ons terug. Wij controleren dan alle gegevens en sturen u een Definitief Aanbod. Blijkt bij controle dat wij u geen Definitief Aanbod kunnen doen? Dan betalen wij de eerder betaalde € 495,- niet terug. Dit geldt ook als u zelf afziet van het voorstel.

Het Voorstel met Renteaanbod is vanaf het uitbrengen standaard 4 maanden geldig. U heeft dus 4 maanden de tijd om de nieuwe hypotheek bij de notaris te passeren. Als het nodig is kunt u het voorstel nog eens 2 maanden verlengen.
Wij sturen alle stukken naar uw notaris en maken het geld over naar uw notaris. Bij de notaris tekent u de akte van overdracht en de akte voor uw hypotheek. Vanaf dat moment is uw hypotheek helemaal rond. En het huis van u. Nu kunt u van uw nieuwe huis ook echt uw thuis maken!