Beleggen bij Centraal Beheer

Waarom beleggen bij Centraal Beheer?

Waarom beleggen bij Centraal Beheer?

  • Online beleggen met elk gewenst bedrag
  • U belegt altijd maatschappelijk verantwoord
  • U betaalt de laagste kosten: Centraal Beheer is de goedkoopste aanbieder van beleggingsfondsen (prijsonderzoek Belegginsmatch.nl, mei 2018)

De verschillen tussen Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen

Bij Centraal Beheer kunt u kiezen uit Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen.

Gemaksbeleggen maakt beleggen makkelijk

U heeft de keuze uit 3 mixfondsen. Onze fondsbeheerders beleggen het geld in de mixfondsen volgens vooraf vastgestelde regels. Zo hoeft u zelf niet dagelijks de beurs bij te houden. U belegt in het mixfonds van uw eigen keuze.
Meer over Gemaksbeleggen

Bij Fondsbeleggen kiest u zelf uw strategie

U heeft meer regie over uw eigen portefeuille. U kunt kiezen uit 8 fondsen, waarover u uw inleg verdeelt. U kunt in alle 8 fondsen tegelijk beleggen of uw geld over 2 of meer fondsen verdelen. Beleggen in 1 fonds kan natuurlijk ook.
Meer over Fondsbeleggen

Online beleggen met elk gewenst bedrag

Centraal Beheer kent geen minimum inleg. Beleggen kan dus al met kleine bedragen. Zoals €50,-. Of een groter bedrag. Ook kunt u per maand beleggen. U kunt verkopen wanneer u wilt. U zit nergens aan vast.

Altijd maatschappelijk verantwoord beleggen

Onze fondsbeheerders kijken bij het kiezen van aandelen en obligaties naar het gedrag van bedrijven en landen. Daarbij letten ze op milieu, maatschappij en goed bestuur. Omdat we verder kijken dan alleen het rendement.

We sluiten omstreden bedrijven en landen uit

We beleggen niet in:

  • bedrijven die omstreden wapens maken, zoals clustermunitie, anti-persoonsmijnen, biologische wapens, chemische wapens of kernwapens
  • omstreden landen, zoals Noord-Korea
  • fabrikanten van tabaksproducten zoals sigaretten
  • bedrijven die zich niet houden aan het Global Compact van de Verenigde Naties (bijvoorbeeld omdat ze zich niet aan mensenrechten houden).

Wilt u weten welke bedrijven en landen we uitsluiten? Kijk voor een overzicht in onze uitsluitingenlijst.

Lage kosten omdat we groot inkopen

Uw beleggingen bij Centraal Beheer worden beheerd door Achmea Investment Management. Beide zijn onderdeel van Achmea. Achmea Investment Management beheert meer dan € 110 miljard en telt ruim 225 professionals. Omdat we groot inkopen houden we onze kosten laag.

Eén van de top 5 vermogensbeheerders in Nederland.

Achmea Investment Management belegt zowel voor grote partijen als particuliere beleggers. En dit allemaal op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Daarom zeggen wij: u kiest, wij beleggen voor u.

Al meer dan 5.000 klanten beleggen bij Centraal Beheer

Onze klanten beoordelen ons met een 8,9 voor service en klantgerichtheid

Wij beleggen voor u

Dirk van Ommeren

Kies het mixfonds dat bij u past.

Annette van der Krogt

Verantwoord beleggen, een prettig idee.

Thomas Verschuuren

Maandelijks beleggen, kan slim zijn.

We beleggen op een efficiënte manier

We kiezen een passieve beleggingsstijl waar het kan. Dat betekent dat wij de index zoveel mogelijk volgen. Hierdoor zijn onze kosten lager dan wanneer wij actief een hoger rendement proberen te halen dan de index. Een index is een verzameling beleggingen. Bekende voorbeelden zijn de AEX-index en de Dow Jones-index. Het volgen van een index is 'passief beleggen': we proberen het niet beter te doen dan de index.

Bij kansen op extra rendement beleggen we actief

Voor andere soorten beleggingen (zoals aandelen opkomende markten) proberen we het beter te doen dan de index. Dit heet 'actief beleggen'. Dat doen we omdat we kansen zien om extra rendement te behalen. Ondanks de extra kosten die actief beleggen met zich meebrengt. Kijk voor meer informatie over ons beleggingsbeleid in het aanvullend prospectus.

Gemaksbeleggen Fondsbeleggen

Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.

Lees snel verder

Wilt u meer weten over beleggen en onze fondsen? Of wilt u berekenen wat beleggen u kan opleveren? Lees dan verder op de algemene pagina over beleggen.