Beleggen bij Centraal Beheer

Waarom beleggen bij Centraal Beheer?

Bij Centraal Beheer kunt u kiezen uit Gemaksbeleggen en Fondsbeleggen.

Bij Gemaksbeleggen heeft u de keuze uit drie mixfondsen. Onze fondsbeheerders beleggen het geld in de mixfondsen volgens vooraf vastgestelde regels. U belegt in één mixfonds van uw eigen keuze.
Meer over Gemaksbeleggen

Bij Fondsbeleggen kunt u kiezen uit 8 fondsen. U kunt uw inleg verdelen over deze fondsen. U kunt in alle 8 fondsen tegelijk beleggen of uw geld over 2 of meer fondsen verdelen.
Meer over Fondsbeleggen

Online beleggen met elk gewenst bedrag

Centraal Beheer kent geen minimum inleg. Beleggen kan dus al met kleine bedragen. Zoals €50,-. Of een groter bedrag. Ook kunt u per maand beleggen. U kunt verkopen wanneer u wilt. U zit nergens aan vast.

Altijd maatschappelijk verantwoord beleggen

Onze fondsbeheerders kijken bij het kiezen van aandelen en obligaties naar het gedrag van bedrijven en landen. Daarbij letten ze op milieu, maatschappij en goed bestuur. Omdat we verder kijken dan alleen het rendement.

We sluiten omstreden bedrijven en landen uit

We beleggen niet in:

  • bedrijven die omstreden wapens maken, zoals clustermunitie, anti-persoonsmijnen, biologische wapens, chemische wapens of kernwapens
  • omstreden landen, zoals Noord-Korea
  • fabrikanten van tabaksproducten zoals sigaretten
  • bedrijven die zich niet houden aan het Global Compact van de Verenigde Naties (bijvoorbeeld omdat ze zich niet aan mensenrechten houden).

Wilt u weten welke bedrijven en landen we uitsluiten? Kijk voor een overzicht in onze uitsluitingenlijst.

Lage kosten omdat we groot inkopen

Uw beleggingen bij Centraal Beheer worden beheerd door Achmea Investment Management. Beide zijn onderdeel van Achmea. Achmea Investment Management beheert meer dan € 100 miljard en telt ruim 200 medewerkers. Omdat we groot inkopen houden we onze kosten laag.

Eén van de top 5 vermogensbeheerders in Nederland.

Achmea Investment Management belegt zowel voor grote partijen als particuliere beleggers. En dit allemaal op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Daarom zeggen wij: u kiest, wij beleggen voor u.

Al meer dan 5.000 klanten beleggen bij Centraal Beheer

Onze klanten beoordelen ons met een 8,9 voor service en klantgerichtheid

We beleggen op een efficiënte manier

We kiezen een passieve beleggingsstijl waar het kan. Dat betekent dat wij de index zoveel mogelijk volgen. Hierdoor zijn onze kosten lager dan wanneer wij actief een hoger rendement proberen te halen dan de index. Een index is een verzameling beleggingen. Bekende voorbeelden zijn de AEX-index en de Dow Jones-index. Het volgen van een index is 'passief beleggen': we proberen het niet beter te doen dan de index.

Bij kansen op extra rendement beleggen we actief

Voor andere soorten beleggingen (zoals aandelen opkomende markten) proberen we het beter te doen dan de index. Dit heet 'actief beleggen'. Dat doen we omdat we kansen zien om extra rendement te behalen. Ondanks de extra kosten die actief beleggen met zich meebrengt. Kijk voor meer informatie over ons beleggingsbeleid in het aanvullend prospectus.

Gemaksbeleggen Fondsbeleggen

Centraal Beheer is een handelsnaam van Achmea Investment Management B.V., K.v.K.nr. 18059537, statutair gevestigd te Zeist. Voor het beheren van beleggingsinstellingen beschikt Achmea Investment Management B.V. over een vergunning van de Stichting Autoriteit Financiële Markten en is zij opgenomen in het register van de AFM onder nummer 15001209.