In Nederland kan het hard waaien. Bij windkracht 7 of hoger spreken wij van storm. Storm kan veel schade in en om uw huis aanrichten. Denk aan afgewaaide dakpannen, omgevallen bomen of een omgewaaide schutting. Door klimaatverandering wordt het weer steeds extremer. Met onze Woonverzekeringen bent u goed verzekerd voor schade door storm.

Wat is wel en niet verzekerd?

Met de woonverzekeringen van Centraal Beheer bent u uitstekend verzekerd bij stormschade. Ook bij schade aan gebouwen die bij uw woning horen. Bijvoorbeeld uw carport of garage.

Wel verzekerd

  • Schade aan uw tuinspullen.
  • Dieren in uw woning of een bijgebouw.
  • Stormschade aan uw tuin, bijgebouwen en losse bouwmaterialen.
  • Planten, struiken en bomen tot maximaal € 1000,-.
  • Onderdelen van uw huurwoning die u of de vorige eigenaar zelf veranderde of verbouwde.

Niet verzekerd

  • Schade aan glas in ramen of deuren.
  • Schade door wind bij een windkracht lager dan 7.
  • Spullen in de tuin die niet zijn bedoeld voor gebruik in de tuin.
  • Als u zelf ernstige schuld heeft aan de schade.
  • Waterschade doordat uw deuren of ramen openstonden bij storm.

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? In de voorwaarden leest u precies wat u wel en niete verzekert met onze Woonverzekering. Wilt u onze Woonverzekeringen met andere aanbieders vergelijken? Bekijk het Informatiedocument

Goed verzekerd bij storm

Met de Opstalverzekering verzekert u uw woning, tuin en bijgebouwen goed tegen stormschade. Wilt u ook uw spullen goed verzekeren tegen stormschade? Kies dan voor onze Inboedelverzekering. Met de Inboedelverzekering verzekert u de spullen in uw huis en tuin.
Met de Inboedelverzekering is schade door storm aan uw spullen en uw huurwoning goed verzekerd. Maar ook schade aan dieren in uw woning of een bijgebouw.
Bij stormschade aan uw spullen en glas heeft u geen eigen risico.

Door storm is mijn schutting beschadigd. Ben ik hier voor verzekerd?

Ja. Uw schutting is verzekerd met de Opstalverzekering als uw een koopwoning heeft. Woont u in een huurwoning? Dan bent u hier voor verzekerd met de Inboedelverzekering. Wij betalen u het bedrag dat nodig is om de schutting te repareren of vervangen.

In de voorwaarden leest u precies wat u verzekert met onze Woonverzekering.

Polisvoorwaarden

U vindt de voorwaarden van uw Woonverzekering ook in Mijn Centraal Beheer.

Sloot u een woonverzekering af voor 14 oktober 2019. En uw verzekering is nog niet verlengd.
Dan geldt voor u andere informatie. Lees hier precies wat er verzekerd is met uw woonverzekering.

Afschrijvingslijst

Door de jaren heen neemt de waarde van uw spullen af. Bij het uitbetalen van uw schade houden we hier rekening mee. Hoe wij dit doen? Wij leggen het u graag uit. 

Informatiedocument

U ziet de belangrijkste kenmerken van onze Woonverzekering in 1 oogopslag. Elke verzekeraar gebruikt dezelfde kaart met icoontjes en korte tekstjes. U kunt dus makkelijk onze Woonverzekering vergelijken.

Bekijk informatiedocument
Op www.vanatotzekerheid.nl leest u meer over verzekeringen. Of kijk op www.wijzeringeldzaken.nl. Op deze 2 websites vindt u heldere, praktische en onafhankelijke informatie.