Annuleringsverzekering

Een vergoeding als u uw vakantie moet annuleren

 
Bel ons
(055) 579 9077
 
Laat ons u bellen
E-mailen

Moet u uw vakantie annuleren of onderbreken door een ernstige gebeurtenis? Dat is natuurlijk heel vervelend. Daarnaast kost een annulering u waarschijnlijk geld. Met de tijdelijke Annuleringsverzekering verzekert u zich tegen de financiële gevolgen van een annulering. U kunt deze Annuleringsverzekering los afsluiten of samen met de Tijdelijke Reisverzekering.

Alles terug als u niet op vakantie gaat

Moet u bij een ernstige gebeurtenis uw vakantie, weekendje weg of stedentrip annuleren? Dan krijgt u uw betaalde geld terug. Een ernstige gebeurtenis is bijvoorbeeld een ernstige ziekte of ongeval van een gezinslid.

Een deel terug als u eerder terugkomt

Moet u eerder naar huis door een ernstige gebeurtenis? Of heeft uw vlucht vertraging? Dan krijgt u een deel van het geld wat u betaald heeft voor uw vakantie terug.

Voordelige premie

U betaalt maar 4,5% van het geld dat u moet betalen voor uw vakantie. Onze Annuleringsverzekering is daarmee één van de goedkoopste in Nederland.

Extra voordeel voor u

Deze voordelen zijn onder andere:

U heeft geen eigen risico bij de Annuleringsverzekering. Het eigen risico is een vast bedrag dat u zelf betaalt bij annulering. Wij zijn één van de weinige verzekeraars in Nederland zonder eigen risico. Maakt u kosten voor de annulering van uw vakantie? En heeft u zich verzekerd? Dan vergoeden wij de financiële gevolgen volledig.

U betaalt geen extra kosten als u de Annuleringsverzekering afsluit. Bij ons betaalt u geen:

  • kosten om uw polis te maken (poliskosten);
  • kosten voor onze administratie (administratiekosten).

Onze premies zijn inclusief assurantiebelasting. Assurantiebelasting is belasting die u betaalt over schadeverzekeringen.

Veel risico's verzekerd

Met onze Annuleringsverzekering bent u uitgebreid verzekerd. U bent verzekerd als u uw vakantie moet annuleren of moet onderbreken. Bijvoorbeeld door ziekte of door een ongeluk. Of door een andere ernstige gebeurtenis die niet gepland was. Bijvoorbeeld als u buiten uw schuld om ontslagen wordt. Ook dat kan een reden zijn om uw vakantie te annuleren.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de Annuleringsverzekering? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan gerust onze Klantenservice: (055) 579 8000.

Nee, u betaalt voor de Annuleringsverzekering geen extra kosten. Bij ons betaalt u namelijk geen:

  • kosten om uw polis te maken (poliskosten);
  • kosten voor onze administratie (administratiekosten).

Onze premies zijn inclusief assurantiebelasting. Assurantiebelasting is belasting die u betaalt over schadeverzekeringen.

Nee, u heeft geen eigen risico. Centraal Beheer Achmea is één van de weinige verzekeraars in Nederland zonder eigen risico. Moet u uw reis annuleren of eerder onderbreken door een ernstige gebeurtenis? Dan vergoeden wij de financiële gevolgen zonder dat u zelf een bedrag moet betalen.

U bent verzekerd tegen de kosten als u uw vakantie moet annuleren of onderbreken. Dit moet door een ernstige gebeurtenis komen. Bijvoorbeeld omdat uw kinderen of ouders ernstig ziek worden. Of omdat iemand in uw naaste familie overlijdt. Maar ook als u buiten uw schuld om ontslag krijgt. Kijk voor een volledig overzicht in de polisvoorwaarden.

Heeft u uw reis geboekt? Dan heeft u 14 dagen de tijd om een annuleringsverzekering te sluiten. Daarna kan het niet meer.

De premie voor de Annuleringsverzekering is 4,5% van de totale reissom. De totale reissom is alles wat u moet betalen voor uw reis en uw vakantieverblijf (bijvoorbeeld hotel of appartement). Met de premie van 4,5% is onze Annuleringsverzekering één van de goedkoopste in Nederland.

U kunt de Annuleringsverzekering op twee manieren afsluiten:

  1. U sluit de verzekering los af.
  2. U sluit de verzekering af tegelijk met de Tijdelijke Reisverzekering.

Wist u dat wij ook een doorlopende Annuleringsverzekering hebben? Deze kunt u meeverzekeren op onze Doorlopende Reisverzekering.

De Tijdelijke Annuleringsverzekering is een verzekering voor 1 keer. De verzekering stopt als uw vakantie is afgelopen.