Een stel loopt met rolkoffers in de hal op het vliegveld

Wat is verzekerd als het vliegtuig vertraging heeft?

Voor dag en dauw staat u naast uw bed om het vliegtuig te halen. Maar in de vertrekhal blijkt niet iedereen zo uitgeslapen. Het schiet maar niet op. Oh, en er is ook iets met de propeller aan de hand. Dat kon er ook nog wel bij. Omdat tijd geld is vertellen we u hoe u verzekerd bent als uw vliegtuig vertraging heeft of niet vertrekt.

Richtlijnen over schadevergoeding

U heeft al gauw recht op een schadevergoeding als uw vlucht niet volgens het schema vertrekt. Denk bijvoorbeeld aan een vertraging, overboeking, annulering of vluchtwijziging. Vliegmaatschappijen roepen dan vaak dat het overmacht is. Met andere woorden: “Ik was het niet.” Gelukkig zijn er duidelijke Europese richtlijnen over schadevergoedingen. En krijgt u waar u recht op heeft.

Kassa vanaf 3 uur vertraging

Is uw vlucht meer dan 3 uur vertraagd of gewijzigd binnen 2 weken voor vertrek? En is de vliegmaatschappij hiervoor verantwoordelijk? Bijvoorbeeld als de piloot zich nog eens lekker omdraait in bed of omdat de propeller stuk is? Dan heeft u recht op een vergoeding. Hoeveel u krijgt, hangt af van de duur van de vertraging en het aantal kilometers van uw vliegreis. Dit is minimaal € 250,- en maximaal € 600,-. De vergoeding vraagt u aan bij uw vliegmaatschappij. In de meeste gevallen is het snel geregeld. Komt u er samen toch niet uit? En heeft u een rechtsbijstandverzekering? Vraag die dan om hulp. 

Soms geluk met een annuleringsverzekering

Een reisverzekering is in veel gevallen handig om te hebben. Maar niet als het om een vertraagde of geannuleerde vlucht gaat. Deze situaties worden namelijk niet gedekt. Onze Annuleringsverzekering vergoedt soms wel bepaalde kosten. Bijvoorbeeld schade die u heeft als uw vlucht op de heenreis langer dan 8 uur is vertraagd. De Annuleringsverzekering sluit u af in combinatie met onze Doorlopende Reisverzekering. Belangrijk is wel dat u de Annuleringsverzekering binnen 14 dagen na het boeken van uw reis afsluit.