Vuurwantsen: soms een ongewenste gast

3 tips om vuurwantsen te bestrijden

Vuurwantsen zitten graag in dichte gewassen. Ook warmen ze zich vaak op in de zon. Ze zitten dan op een muur of boomstam van het zonnetje te genieten. Wilt u liever geen vuurwantsen in uw tuin? Haal de schuilplekjes van de vuurwantsen dan weg. Zorg ook dat u het onkruid in uw tuin regelmatig wiedt. En maak naden en kieren van uw woning dicht, zodat de beestjes niet zomaar uw huis kunnen binnenwandelen. Een vakman kan u erbij helpen.

Vuurwantsen zijn dol op de blaadjes van Hibiscus, Acacia en de Linde. Staan deze planten en struiken vlakbij uw voor- of achterdeur? Dan is er een grote kans dat er soms vuurwantsen verdwalen en uw huis binnenkomen. Heeft u liever geen ongewenste gasten? Dan zit er maar 1 ding op: verplaats de favoriete planten en struiken van de vuurwantsen. Poot uw geliefde Hibiscus, Acacia of Linde achterin de tuin.

Vuurwantsen doen mensen en planten helemaal geen kwaad. Wilt u bestrijdingsmiddelen gebruiken om vuurwantsen te bestrijden? Let op: deze zijn vaak zeer giftig. Bestrijdingsmiddelen leveren meer schade op dan vuurwantsen. Gebruik deze daarom liever niet.