Slimme spaartips

3 tips om te sparen bij lage rente

Met regelmatig sparen, vult u bijna ongemerkt een leuk spaarpotje. Maak automatisch een (klein) bedrag over naar uw spaarrekening. Bijvoorbeeld elke maand, meteen nadat u uw salaris krijgt. Stort u elke maand € 50,-? Dan spaart u binnen 1 jaar toch al gauw een wasmachine bij elkaar, zonder ernaar om te kijken.

Automatisch sparen kan op elke spaarrekening. Ook bij Centraal Beheer. U bepaalt dan zelf hoeveel geld u stort op uw RentePlús Rekening.

Op een depositorekening is de rente vaak hoger dan op een gewone spaarrekening. Uw spaargeld staat in een deposito wel een tijdje vast, u kunt niet zomaar geld opnemen. U krijgt daarvoor wel een hogere vaste rente.

U kunt ook meerdere deposito’s openen. Met verschillende looptijden en bijbehorende rentes. Zo zet u bijvoorbeeld geld vast voor de studie van uw kinderen. En met een andere depositorekening zet u bijvoorbeeld geld vast voor een reis. Uw spaargeld spreiden over deposito’s met andere looptijden heeft nog een voordeel: u kiest zelf hoelang u uw geld vastzet. En dus ook wanneer u erbij kunt.

Bij Centraal Beheer kunt u uw geld ook laten groeien in 1 of meer deposito’s. Kijk maar eens wat het oplevert als u geld voor langere tijd vastzet op onze RenteVast Rekening.

In de toekomst kijken, kan niet. U erop voorbereiden wel. Het is altijd een goed idee om extra geld opzij te zetten voor later. Hoe eerder u daarmee begint, hoe meer u ongemerkt spaart voor een mooie aanvulling op uw AOW of op uw pensioen. En ook al bent u wat ouder, het is nooit te laat om dat te doen. Misschien heeft u zelfs wel meer geld om te sparen. Omdat uw kinderen uit huis zijn of omdat uw hypotheek al voor een deel is afgelost.

U kunt natuurlijk op een gewone spaarrekening sparen om uw pensioen aan te vullen. Maar u kunt ook kiezen voor banksparen. Dan spaart u met belastingvoordeel. Dat kan bij Centraal Beheer met Extra Pensioen Sparen. Op een geblokkeerde spaarrekening zet u geld opzij voor later. Als aanvulling op uw AOW en pensioen. Over uw spaartegoed krijgt u een vaste of variabele rente.

Omdat u spaart voor uw pensioen, mag u van de overheid de inleg aftrekken van de belasting. Wilt u weten hoeveel u belastingvrij mag sparen voor uw pensioen? Bereken dan uw jaarruimte.