Man koopt een auto

Auto kopen: wat hij wil en wat zij wil 

Een vrouw kiest een auto die bij haar nieuwe handtas past. Een man koopt een verlengstuk voor zijn persoonlijkheid. Dat is gewoon zo. Toch? Of zit er weinig waarheid in deze vooroordelen?

Archief 6 jan 2018 2 minuten

Hij googelt, zij kletst

Autoblog Femme Frontaal zocht uit hoe mannen en vrouwen een nieuwe auto kopen. Er zijn behoorlijk wat verschillen! Voor een man begint de zoektocht naar een nieuwe auto op internet. Hij struint allerlei websites af met rijtesten, prestatierapporten en hij kijkt uren zit op autoforums. De vrouw gaat kletsen. Ze haalt informatie over een nieuwe auto gewoon uit haar sociale kring.

Het design is het minst belangrijk

Voor mannen én vrouwen zijn de 2 P’s het belangrijkste: product en prijs. Als 2e kijken ze allebei naar de kwaliteit van de auto. Daarna naar het merk. En als allerlaatste kijkt zowel de man als de vrouw pas naar het design. Daar gaat het vooroordeel over de bijpassende auto bij de handtas!

Mannen gaan sneller vreemd

Mannen zijn minder trouw aan een automerk dan vrouwen. Ze kiezen veel vaker voor iets nieuws. Vrouwen zijn een stuk trouwer aan hun merk. Als een auto goed bevalt, dan nooit meer een andere. Net als in het échte leven. Eens parfum van Chanel, altijd parfum van Chanel.

Dag droomauto, hoi burgerbak

Hét moment om te switchen van auto is bij gezinsuitbreiding. Een baby neemt niet zoveel ruimte in. Maar de kinderwagen en alle andere spullen moeten ook nog mee. Een praktische en veilige auto moet het dus worden! Geen paniek, dit hoeft geen stap van blitse wagen naar burgerbak te zijn.

Auto man/vrouw 

Een vrouwelijke auto heeft ronde vormen. Een mannelijke bolide is hoekig… of toch niet? Het is lastig te bepalen hoe mannelijk of vrouwelijk een auto is. Maar de Kentekencheck kan u wel vertellen of er meer mannen of vrouwen in een bepaald type auto rijden. En onze kentekencheck geeft nog veel meer handige informatie over de auto.