Onderweg
Onderweg

Milieuzones: waar, wat en wat niet

Hoe beter de lucht is, hoe gezonder u leeft. Maar ja, de lucht om ons heen is niet gezond. Zeker in steden. Om daar iets tegen te doen, hebben veel steden voor auto’s milieuzones ingesteld. Maar waar zijn die? En wat houdt het in?

  • 19 jun 2018
  • 2 minuten
  • 0

Gezonde lucht in Nederland 

Het is belangrijk dat iedereen in gezonde lucht kan leven. Maar ja, wat is gezonde lucht? Om dit te kunnen meten, heeft de Europese commissie een norm voor de lucht opgesteld. Om deze norm te halen, houden Europese landen auto’s uit het centrum. Dat doen enkele steden in Nederland ook. Vooral oude vrachtwagens die op diesel rijden, zijn niet welkom. Maar in sommige steden ook andere voertuigen niet. Bekijk waar de milieuzones zijn en wat dat betekent voor oude voertuigen. 

Milieuzones

Laatste artikelen

Rode sportauto

Welke kleur wordt het meeste aangereden?

Lees meer
Autosleutels overhandigen

Nieuwe auto ophalen? Verzeker ‘m vooraf!

Lees meer
Auto op Spaanse snelweg

Met de auto naar Spanje: 10 handige tips

Lees meer

Waar zijn die milieuzones? 

Waar de milieuzones zijn, merkt u vanzelf als u een stad inrijdt die zo’n zone heeft. Een speciaal verkeersbord waarschuwt u. Wilt u thuis al uitzoeken welke straten er onder de milieuzone vallen? Ga dan naar de speciale site over de milieuzones. Daar kunt u ook eenvoudig uitzoeken of uw auto daar mag rijden.

Uw auto kan groener

Als u een milieuzone in mag rijden, wil dat niet zeggen dat uw auto groen is. Misschien vervuilt uw auto meer dan anders auto’s. Of dat zo is, kunt u zien door de kentekencheck te doen op onze site. Maar zelfs als uw auto heel groen is, kunt u altijd nog meer doen voor het milieu. Bijvoorbeeld door zuinig te rijden.