Vogelpoep op auto verwijderen

Pas op voor vogelpoep

Vogelpoep is schadelijk voor de lak van uw auto. Lees onze tips hoe u vogelpoep eenvoudig kunt verwijderen.

Onderweg 18 aug 2017 4 minuten

Vogelpoep op uw auto is schadelijk

Vogelpoep is erg schadelijk voor de laklaag van uw auto. Vooral bij warm of zonnig weer trekken de zuren van de poep direct in de autolak. Het gevolg is doffe plekken of verkleuring. De laklaag kan zelfs loslaten. Maak daarom uw auto direct schoon. Want lakschade door vogelpoep valt niet onder de fabrieksgarantie.

Snel weer schoon

Snel schoonmaken is het advies. Maar ga wel voorzichtig te werk. Week de vogelpoep met veel lauwwarm water los. Zijn de vlekken ingedroogd? Leg dan een tijdje een natte krant of spons op de plek. Ga niet wrijven of poetsen. Met deppen haalt u de ingeweekte poep weg zonder krassen in de lak te krijgen.

Nog even wat tips

Eindelijk weer een schone auto. En dan? Wachten op die volgende zwerm meeuwen? Dat kunt u niet voorkomen. Maar uw auto onder een boom parkeren is vragen om problemen. En breng regelmatig een waxlaag aan op uw auto. Dit beschermt de lak. Ook kunt u vogelpoep dan makkelijker weghalen.

Fabel of feit?

Het blijkt dat vogels het liefst poepen op auto's die dezelfde kleur hebben als zijzelf. Maar is dit nou een fabeltje? Of toch echt waar? Tja, misschien moet die volgende auto toch maar een rode kleur hebben. Of wat dacht u van kanariegeel?

Felgekleurde auto
Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben