Onderweg
Onderweg

Hoe mannelijk of vrouwelijk is m'n auto?

Een man krijgt vaak kippenvel als de motorkap van zijn droomauto opengaat. Terwijl een vrouw vaak op de kleur afgaat. Maar hoe mannelijk of vrouwelijk is een auto nu? Met het Kentekenrapport van Centraal Beheer weet u het.

  • 11 okt 2017
  • 3 minuten
  • 0

Mannenauto bestaat niet

De meeste mensen denken dat een vrouwelijke auto ronde vormen heeft. Een hoekige auto is mannelijk. Niets is minder waar. Zo is 92% van de mensen die een Porsche 911 heeft, met ronde vormen, een man. En is 60% van de wat hoekigere Fiat Panda’s van een vrouw. Een Volkswagen Polo? Daarvan is ongeveer de helft van een man. Een genderneutrale auto dus. 

Vrouw kiest kleine auto

Hoe mannelijk of vrouwelijk een auto is, is lastig te zeggen. Maar hoeveel mannen of vrouwen rijden er nu in een bepaalde auto rond? Dat leest u in het gratis Kentekenrapport van Centraal Beheer. Zo blijkt uit het rapport dat vrouwen eerder een kleine, handzame auto kopen dan een grote. Mannen gaan sneller voor status, snelheid en een groter formaat. 

Doe de kentekencheck

Naast het aantal mannen en vrouwen dat in uw auto rijdt, ziet u in het rapport ook hoe zuinig uw auto is. En het gewicht, het aantal vorige eigenaren en wat de auto ongeveer kost. Het enige dat u hoeft te doen is het invullen van het kenteken in het rapport. Daarna krijgt u alle gegevens over de auto in 1 handig overzicht te zien.

Laatste artikelen

Fiets aan de gracht

Fiets kwijt? Vind hem sneller terug!

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Auto opanmaken

Auto wegdoen: inruilen, verkopen of slopen?

Lees meer
Leuke feitjes over uw auto

De Fun Facts

Het leukste is voor het laatste bewaard. De Fun Facts over alle auto’s in het autorapport staan helemaal onderaan. Daar vindt u de koffiefeitjes: bijvoorbeeld over hoeveel auto’s op de Nederlandse wegen er meer pk’s hebben.